zondag 27 maart 2011

Weekendje Delft, rondjes in de kerk ...

Afgelopen weekend waren we in Delft, een prachtige, erg gezellige stad bomvol geschiedenis! Zaterdag zat het weer niet mee, dus bezochten we de oude en de nieuwe kerk, dronken lekkere bakjes koffie hier en daar, winkelden wat (ik wordt altijd zo hebberig van die leuke zaakjes ...), ergo, we zorgden ervoor ons goed te maken, zonder teveel nat te worden :-)


En ja, je valt met je neus in de geschiedenis als je de Nieuwe Kerk binnenloopt, Willem van Oranje ligt hier begraven in een 'prachtig' praalgraf ...


Dit viel ons natuurlijk gelijk op 'hier leit', klinkt ons als Zeeuws in de oren !


Ingang van de grafkelder waar de Oranjes begraven liggen


Veel 'oud' glas en lood in zowel de Oude als de Nieuwe Kerk ...


... maar ook een prachtig nieuw raam, voorgekomen uit een legaat van een welgestelde dame, het raam verbeeldt de opwekking van het dochtertje van Jairus en is in 2006 'geopend'



In de Oude Kerk wordt de tombe van Maarten Tromp momenteel gerestaureerd. Onderdelen liggen verspreid voor de tombe. Opvallende zijn de schelpjes in plaats van het vijgeblad ... maar zie ik daar ook niet een staart ?? Neptunus ??



Een slechte foto, I know, maar het verhaal (vind ik) is leuk. Dit is het familiewapen van Piet Hein. Heel gewoon, een Piet(je) op een hek (hein/heining)!! (Echt waar !!)

Tja, je kan het wel mooier maken dan het is, maar hier loop je dus overheen in zowel in de Oude als de Nieuwe kerk ...


Sorry, maar ik wordt altijd zo hebberig in die Tibetaanse winkeltjes ...


... en die gekke snuisterijenzaakjes ...


Waar vind je ze nog ? De echte mannenkaarten !!


En winkelen maakt dorstig, we vonden een leuk kunstcafeetje, naast een superleuke kunstsupermarkt !! (Soms wil je gewoon even in de stad wonen !!)


Kijk eens hoe leuk ...


Super ! De tafeltjes worden ietwat opgehoogd met kopjes en schotels en er staat een lekker ouderwetse lp te draaien (Leonard Cohen)

En ja, ze hadden ook overheerlijke (biologische) boterhammen !!

Geen opmerkingen: