woensdag 7 juni 2006

Dalai Lama !


Afgelopen weekend was erg bijzonder ! Samen met Nancy heb ik (Willeke) drie dagen onderricht gekregen in het Boeddhisme van de Dalai Lama zelf. Hij bracht een bezoek aan Belgie en gaf zijn onderricht in Brussel. Met Erik en Wilbert zijn we naar Brussel gegaan en hebben we lekker geslapen in 'ons' hotel Welcome. Wel wrang dat we nu uitgerekend de China kamer hadden, maar goed. De heren zijn hun eigen weg gegaan en de dames gingen dagelijks naar de Dalai Lama.

Wat een charisma heeft deze man en wat is hij 'wijs' ! Alleen al door van een grote afstand naar hem te kijken, maakt je al blij, heel bijzonder. Hij vindt ook dat hij niet méér is dan een ander en voelt zich duidelijk ongemakkelijk als iedereen applaudiseerd als hij binnen komt. Als het even kan, zorgt hij er dan ook voor dat hij al zit, voordat iedereen er is. Hij heeft in ieder geval erg veel indruk gemaakt.
Er staan wat foto's op de website van de organisatie : foto's.

De heren hebben Brussel verkend, manneke pis, grote markt, EU parlement, muziekinstrumentenmuseum, brouwerijmuseum, stripmuseum, atonium, Brusselpark, ze hebben zich duidelijk niet verveeld. Gelukkig was het ook redelijk weer, af en toe zon, dus ook de Brusselse terrassen zijn niet onberoerd gelaten.

Al met al een zeer gezellig en leerzaam weekend, zeker eentje om nooit meer te vergeten !

Geen opmerkingen: