dinsdag 30 oktober 2012

Naar Goa!

Gisteren zijn we aangekomen in Goa. We waren hier om een uur of half 5 in de middag (plaatselijke tijd), na best wel een lange trip. De hele reis begon met een dubbele vertraging, ik had juist vrienden gesmst dat alles voorspoedig ging, toen we te horen kregen dat we een half uurtje later zouden vertrekken vanwege een te laat binnenkomende vlucht. Ach, dat mocht de pret niet drukken, een half uurtje is te doen. Eenmaal in het vliegtuig, op weg naar de startbaan, stopte de piloot er ineens mee, hij ging terug, een technisch mankement wat eerst opgelost moest worden (waar we het overigens helemaal mee eens waren). De technici waren vrij snel aan boord, maar toch duurde het nog 2 uur voordat we echt konden vertrekken. Ppffff, al met al dus 2,5 uur vertraging, het is maar goed dat we in Dubai genoeg tijd hebben om onze volgende vlucht te halen. Dit lukt dan ook prima, we hebben zelfs nog tijd voor een snel bakje koffie. In Dubai op een vlucht naar Bengaluru, wat maar drie uurtjes vliegen is. In Bengaluru moesten we onze bagage eerst ophalen, daarna weer inchecken voor de vlucht naar Goa. En voor deze vlucht moeten we ruim 4 uur wachten. Jammer, want ondertussen zijn we het al een beetje zat. De vlucht naar Goa duurt uiteindelijk maar een uurtje. Terwijl Erik op de koffers wacht, regel ik een simkaart voor mijn Indiaas telefoontje. Het is snel geregeld deze keer, geen gezeur over een verplichte brief van je hotel, wat vorig jaar zo’n gedoe was. Gepind hadden we al op de luchthaven in Bengaluru, dus we gaan na een dag reizen met roepies, een simkaart en gelukkig al onze bagage op pad naar het hotel. Dat blijkt overigens nog 1,5 uur rijden te zijn, we komen compleet gaar aan in het overigens geweldige hotel (het is inderdaad net zo als op de plaatjes!!)

Het hotel bestaat uit een aantal leuke hutjes en wat bungalowtjes. Het is niet zo groot. Onze hut staat op een kleine heuvel, waardoor we zicht hebben over het strand. Er is hier een flinke branding en het geluid hiervan is continue aanwezig, heerlijk! Onze hut is erg ruim, een bed onder een klamboe en een enorme doucheruimte. De eerste (lees: Willeke’s eerste) douche was koud, ik kon geen wijs uit alle knopjes en touwtjes die aan de boiler hingen. Erik’s eerste douche was warm, hij snapte het wel.

onze hut (honey-pod) voor de komende paar dagenuitzicht vanaf ons 'terras'

binnenin onze hut

Erik heeft de rest van de middag doorgebracht in de hangmat en ik heb mijn tijd verdeeld tussen een lekkere stoel en het bed. ’s Avonds hadden we diner bij onze hut. Lekker buiten gegeten met zicht op zee (het was alleen al donker …) en het geluid van de branding. De temperatuur is inmiddels wat gezakt, maar nog steeds erg aangenaam.We hebben hier een heerlijk plekje. Onze hut is leuk, wij gaan het best uithouden hier tot zaterdag (en hopelijk gaat het niet regenen, we hebben het idee dat onze hut niet helemaal waterdicht is …)!

Geen opmerkingen: