maandag 31 augustus 2009

Welkom in Schotland (26 aug 09)

Wat een ontvangst deze keer ! Als we om half 7 aankomen bij Kathleen van B&B Rowanlea in Perth, vraagt ze of we thee willen. Nou ja, dat lusten we wel ! Het was een lange rit vandaag en we zijn best dorstig. Een kwartiertje later klopt ze op de deur dat de thee in de lounge staat te wachten. En wat schertst onze verbazing, er staat een complete 'maaltijd' op ons te wachten. Allemaal zoetigheden, cake, chocolade, werkelijk geweldig lekker. Zo, het voorgerecht voor vanavond hebben we alvast binnen ...


Vanmorgen zijn we al vroeg vertrokken, in Belgie wordt er flink aan de weg gewerkt, dus we willen geen risico lopen. Gelukkig ondervinden we weinig problemen en arriveren we ruim op tijd bij de luchthaven van Charleroi. “Luchthaven Brussel-Zuid” noemen ze het ook wel. (Mmmm, dan kunnen ze luchthaven Rotterdam ook wel Amsterdam-Zuid noemen ...) Aan het begin van de middag landen we in Glascow, nou ja, eigenlijk Prestwick, zo'n 40 kilometer onder Glascow, eigenlijk “Luchthaven Glascow-Zuid” dus, al noemen ze het zo niet. We bellen gelijk Arnold van de autoverhuur dat we gearriveerd zijn, pinnen nog wat ponden, kopen twee Schotse cd'tjes en lopen naar de parkeerplaats. Arnold staat al op ons te wachten. Binnen een kwartiertje zijn we bij de autoverhuurder en nog een kwartier verder rijden we in een bijna spiksplinternieuwe zwarte polo door het Schotse land !

Het weer valt een beetje tegen, na de mooie en warme (of wel hete) dagen in Nederland, is het hier nauwelijks 15 graden en het is grijs, bewolkt, af en toe regent het. Jammer hoor. Omdat het nog vroeg in de middag is, rijden we even richting de kust. De wind zorgt voor een wilde en onstuimige zee, het ziet er woest uit, maar tegelijkertijd is het toch ook heel mooi. Er hangt een zachte mist over de dorpen, de toppen van de heuvels zitten soms verstopt onder de laaghangende wolken. Het doet allemaal een beetje mysterieus aan. De Schotse muziek (met o.a. dank aan Wilbert !) maakt het plaatje compleet. Misschien is dit wel gewoon Schotland en is dit 1000x mooier dan een blauwe lucht die hier eigenlijk helemaal niet bij past. De foto's zijn dan misschien wat minder mooi, we genieten wel !


En zo komen we dus om half 7 aan in Perth, bij Kathleen. Op een vrij bizarre manier kwamen we aan deze kamer, terwijl heel Perth en omgeving helemaal volgeboekt is vanwege het Runrig concert op zaterdag. Tot een straal van 20 km rondom Perth schijnt er geen kamer meer vrij te zijn !

Geen opmerkingen: