zondag 8 juli 2012

WOW! SCHIERMONNIKOOG!! (2)


De volgende dag !! Enthousiast als we zijn, hadden we voor vandaag een 'wadexcursie' geboekt. Nu we hier toch zijn, wilden we ook wel het wad op natuurlijk. Gezien het tij van vandaag, kon dat alleen om half 8 's ochtends ... Dus vroeg ons bed uit, broodje naar binnen en hup de fiets op ... richting het bezoekerscentrum.


Bij het bezoekerscentrum konden we laarzen huren en hier was ook de verzamelplaats. Samen met gids Thijs, reden we even later op de fiets naar het wad.
Eerst nog wat uitleg over het wad en andere zaken ...

en dan het wad op ... wat is het mooi zo 's ochtends vroeg !!


het lopen valt nog niet mee, regelmatig zit je vast in de klei of zak je weg



regelmatig stoppen we om even op adem te komen, gids Thijs pakt dan z'n spa om
weer iets uit het wad te toveren



prachtig toch ??


Uiteindelijk komen we bij een geul die bij hoog water gebruikt wordt voor de jachthaven. Nu even niet :-), je kan er bij laag water met je laarzen gewoon doorheen waden. Iedereen mag nu met zijn schepnet aan de gang en Thijs legt dan uit wat je zoals gevangen hebt ...


een garnaal !!


catch of the day ... vooral veel garnalen, krabben, etc ...

na een ochtendje wad zijn de laarzen niet meer zo proper ...

Nou, dit was zeker de moeite waard ! Het is er prachtig en gids Thijs wist op een leuke manier van alles te vertellen over het wad en zijn bewoners. Zijn doel van de ochtend was volgens mij om ons 'fan van het wad' te maken en dat is gelukt hoor !!

We fietsen terug naar het dorp, spuiten de laarzen af en lopen richting het terras. De meeste mensen zitten hier nog aan hun ontbijt, maar wij hebben er al een ochtend opzitten, een heerlijk gevoel. Kom maar op met die koffie met appeltaart.

Daarna weer op de fiets (ja, ja, de zadelpijn gaat al komen ...), de weersvoorspelling voor vanmiddag is niet zo best, dus maar even genieten van het mooie weer zolang het kan. Deze keer het bos in, want ook dat heb je hier 'gewoon'. En dan weer richting de duinen en de zee, die hier natuurlijk nergens ver weg is.



kamperfoelie
Als het weer wat gaat betrekken, bewegen we ons richting De Marlijn. Mocht het dan gaan regenen, kunnen we lekker binnen zitten met een lunch voor onze neus. Eerst nog even naar het strand, het is er gezellig druk, een beach-soccer tournooi zorgt voor een hoop bedrijvigheid.




En zie hier, het slecht weer dient zich aan (en ook dan is het eiland gewoon prachtig !!). Op tijd zitten we in De Marlijn aan een heerlijke salade. Niet veel later staat het hele strandpaviljoen vol met schuilende mensen en met uitdruppelende voetballers. Een gezellige, soort georganiseerde chaos ontstaat. Wij bestellen nog maar wat, om nu met het fietsje terug te rijden, is niet zo'n aantrekkelijk idee ... uiteindelijk maken we er een soort 4-gangen lunch van voordat we terugrijden. Het is vakantie toch ??

Helaas stopt het die middag niet meer met regenen en ook 's avonds gaat het 'gewoon' door. En 's nachts en de volgende ochtend. Het waait ook flink en we blijven lekker binnen met een boekje. De volgende ochtend 'moeten' we weer terug. Tussen de buien door gaan we in het dorp ontbijten, drinken we nog een bakje koffie, leveren we de fiets weer in en lopen we terug naar ons appartement. Om half 2 met de boot terug naar Lauwersoog, het zit er weer op.

de dienstregeling van de bussen en boten ...
Het is wel &%^#@-weer vanochtend hoor. Hoe mooi het zaterdag was, vandaag lijkt het wel herfst. Regen, storm, het kan niet op. We worden letterijk en figuurlijk naar huis toe geblazen. Bye bye Schiermonnikoog, het was leuk, het was heerlijk, we komen vast weer een keer !!

Geen opmerkingen: