donderdag 1 december 2016

Are you from seventh heaven?

het vinden van een yogales of muziekles is geen probleem in Rishikesh

Laatste dagje in Rishikesh. Vanmiddag hebben we een afspraak bij een heuse spa. Bij ons om de hoek, het maakt deel uit van het hotel dat daar staat. We zijn gisterenavond even binnen gelopen om te vragen of het ook toegankelijk is voor niet-gasten en dat is het. Om drie uur vanmiddag worden we verwacht voor een 2 uur durende ayurvedische behandeling, we kijken er erg naar uit!!


De rest van de dag slijten we in gehele ontspanning, we wandelen wat langs de Ganges, door het ‘dorp’, doen een bakje koffie en bezoeken we de Tera Manzil tempel, de tempel die naast de hangbrug staat. Hij lijkt een beetje op een bruidstaart en het uitzicht vanaf boven is geweldig. We geven onze schoenen beneden weer af aan een ‘schoenenmeneer’ en lopen de tempel in. Het zijn 13 verdiepingen, waarvan de onderste heel breed. En je moet ze allemaal aflopen, helemaal, er is geen korte weg naar boven. Hmmm, het lijkt wel een soort levenswijsheid.

links de tera manzil tempel
één van de tientallen nisjes met goden en godinnen die je onderweg bij het beklimmen van de tempel tegenkomt
Onderweg komen we allemaal nisjes tegen met goden en godinnen én een hoop klokken. Én, vergis je niet, heel veel winkeltjes. Goden en godinnen worden hier gemakkelijk omgewisseld met sieraden en mooie sjaals. Er zijn 13 verdiepingen, op een enkele verdieping zit een priester die je (tegen betaling) graag wilt zegenen. Op de bovenste verdieping is de priester echter hopeloos in slaap gevallen.

zicht vanaf bovenin de tempel

zicht vanaf boven
Weer terug beneden lopen we door de hoofdstraat waar we de ‘earcleaner’ weer tegenkomen. Eerder deze week liepen we hem ook al tegen het lijf. Een keurig mannetje, keurig koffertje, twee grote ‘dodden’ witte wadden achter zijn oren… fascinerend.
Om drie uur zitten we te wachten bij de spa tot we aan de beurt zijn. Er komt een mevrouw aangelopen “are you from seventh heaven?”. Of we een kwartiertje wilde wachten, de afspraken waren wat uitgelopen. Natuurlijk, geen probleem. We staan trouwens op voor ‘Abhyangam en Shiro Dhara’ – ‘a special package for complete relaxation and rejuvenation of body and mind’. Twee uur later staan we weer buiten, hoe het was? HEMELS! 

genieten van heel verantwoorde snacks na de heerlijke massage

Geen opmerkingen: