dinsdag 27 december 2005

We zijn gearriveerd !

Daar zitten we dan, in onze hotelkamer op de 15e verdieping met uitzicht over water, boten en wolkenkrabbers. De kamer is groot en ruim, niet wat we gewend zijn van stedenhotels, maar goed, we zitten dan ook in een voor ons doen duur hotel. Kamer 1537, dan weet je het wel, het is groot ! Maar alles is groot hier, dus we doen gewoon lekker mee.

De eerste indrukken zijn toch wel weer anders dan verwacht. Vooral vanaf de luchthaven, veel groen, bergen, bomen en bossen. Niet het eerste waar je aan denkt als je Hongkong leest. Maar hoe dichterbij de stad zelf nadert, hoe meer beton je voor ogen krijgt. Vooral in hartje stad is elke vierkante meter meer dan dubbel benut. Een wegenkaart van deze stad moet haast wel een 3d tekening zijn, anders heb je er niks aan. Overal lopen wegen onder en boven elkaar, afslagen, bruggen, gebouwen, alles is hier in meerdere verdiepingen.

Maar goed, eerst maar eens bijkomen, in het vliegtuig niet veel geslapen, dus we zullen wel voortijdig instorten. Straks eerst maar eens lekker lunchen met uitzicht op het water ...

Geen opmerkingen: