dinsdag 5 augustus 2008

Elzas - Kaysersberg dag 1

Vandaag was het weer tijd voor ons jaarlijkse moeder-dochter uitje (wat door omstandigheden overigens meestal niet jaarlijks plaatsvindt). De bestemming deze keer is Kaysersberg in de Elzas in de vorm van een 'ontdekvakantie' geboekt bij de ANWB inclusief wijnproeverij en diner.

We hebben er helemaal zin in als we net na 9 uur 's morgens uit de Schenkeldijk vertrekken. Pa was zo lief geweest om ma alvast daar te brengen, dat scheelde mij weer een stuk rijden !

We kunnen lekker doorrijden en we zien Antwerpen, Brussel, Namen, Luxemburg zo aan ons voorbij schieten. Het is lekker rustig op de weg en buiten een bakje koffie, een broodje en het betalen van de tol, hoeven we niet te stoppen of ook maar enigszin in te houden.

Als we de Elzas binnenrijden komen de druivenstokken ons al tegemoet. Met op de achtergrond de Vogezen en hiertussen lieflijke Franse dorpjes met een Duits karakter. De streek doet erg gezellig aan. De vakwerkhuizen met de geraniums doen erg Duits aan, maar gelukkig is de 'Franse slag' gewoon ook hier aanwezig.


Kaysersberg is zo'n typisch Elzasser dorp. Veel vakwerkhuizen, veel restaurantjes en terrasjes, het is echt het vakantiegevoel wat hier overheerst. Daarnaast is het ook nog eens zo'n 28 graden, dus wat wil je nog meer ?


's Avonds nuttigen we alvast maar ons 'gratis' diner (je kan het maar binnen hebben, toch ?), wat bestaat uit een uientaart als voorafje en zuurkool als hoofdgerecht. Binnenin vermengd met een Elzasser Pinot Blanc wijntje, dat wordt morgen met de raampjes open rijden ...



Al met al genieten we zeker wel van deze eerste dag. De streek belooft veel goeds !

Geen opmerkingen: