zaterdag 9 augustus 2008

Weer thuis uit de Elzas !

Gisteren zijn we weer naar huis gekomen. Dat viel wel even tegen hoor, het was daar zulk lekker weer, veel zon en misschien wel wat warm, maar toch wel beter dan hier.

Gisterochtend zijn we om een uur of 9 vertrokken uit ons hotel. Voordat we 'echt' naar huis gaan, wilden we nog even op kasteel Haut Koenigsbourg kijken. Een gerestaureerd kasteel op een uurtje van Kaysersberg. Het ligt boven op een fikse heuvel van ca 800 meter. Het kasteel is gebouwd (12 eeuw vermoeden ze) om de wijn, tarwe, zout en zilverhandel te beschermen. Tijdens de 30-jarige oorlog (1618-1648) is het kasteel door de Zweden vernietigd, voor een paar honderd jaar stond het er als verloren bij. Rond 1900 besloot keizer Wilhelm II het volledig te restaureren tot museum.


Dit is goed gelukt, het is een prachtig kasteel, al zijn er een groot aantal critici die beweren dat het huidige kasteel in de verste verte niet lijkt op hoe het vroeger was. Het huidige kasteel zou aan het (romantische ?) brein van Wilhelm II ontsproten zijn. Maar hoe dan ook, het is leuk om te bezoeken, ligt op een prachtige locatie met een nog mooier uitzicht over de Elzas !


Na dit bezoek was het dan toch echt tijd om huiswaarts te keren. Het was nogal wat drukker dan op de heenweg. Veel terugkerend vakantieverkeer (caravans ..) en tot bij Brussel lagen we aardig op schema. Onze planning was om tegen 6 uur thuis te zijn, pa en oma waren dan ook op de Schenkeldijk en in eerste instantie zou Erik dan koken, ware het niet, dat deze op donderdag naar Ierland is vertrokken voor zijn werk. Maar goed, bij Brussel ging het dus mis, daar hebben we een uurtje vertraging opgelopen vanwege een aantal ongelukjes en uiteraard het vakantieverkeer. Bij Antwerpen nog een half uurtje, dus tegen half 8 reden we de Hoekse Waard binnen. We werden warm verwelkomd door oma en pa (of was dat omdat we misschien warm eten bij ons hadden ...???).

Geen opmerkingen: