woensdag 6 augustus 2008

Elzas - Kaysersberg dag 2

Vanmorgen startte de dag met een typisch Frans ontbijtje. Nou ja, eigenlijk mochten we niets eens klagen, we konden er zelfs een schaaltje met twee schrale plakjes kaas en ham bijkrijgen en het stokbrood was in ieder geval vers !

Na het ontbijt zijn we naar de 'VVV' van Kaysersberg gelopen. Hier hebben we twee mp3-spelers gehuurd met een rondleiding door de stad. Na wat gepuzzel hadden we door hoe het apparaatje werkte en hebben we braaf onze nummertjes afgewerkt. Het was reuze leuk, zo zie je net wat meer van het stadje en hoor je nog eens wat leuke annekdotes.



Kaysersberg is vrij oud, een groot aantal panden dateren uit de 15e en 16e eeuw. Veelal vakwerkhuizen van deels hout en deels steen. Ieder huis heeft wel zijn eigen (felle) kleur, dus het hele stadje heeft een kleurrijke gezelligheid over zich. De bijkleurende geraniums maken het meestal net even af.


Er staat een prachtige kerk in het stadje en het oude centrum wordt omgeven door wat oude toren(tje)s. Er stroomt ook een klein riviertje door het centrum. Al met al waren we de hele ochtend zoet met de rondleiding. De temperatuur was inmiddels ook flink opgelopen, het was zweten in het zonnetje !

Hierna hebben we de auto gepakt en zijn we via de voet van de Vogezen naar Muster gereden. Mam zat af en toe toch wel wat angstig in de auto. Ze heeft het niet zo op hoogtes en daar ontkom je toch echt niet aan met de Vogezen in je achtertuin. Gelukkig kon ze af en toe toch ook wel genieten van de prachtige vergezichten. Muster is een klein druk stadje. Wat het zo leuk maakt hier zijn de ooievaars. Die zitten allemaal op het nest in het centrum van het stadje. We hebben wel zo'n 10 nesten gezien, allemaal bezet door een of twee ooievaars. Soms was het gekwetter oorverdovend, toch bijzonder die beestjes. Hier hebben we op een terrasje lekker gelunchd.



Hierna weer de bergen in. Mam vond de mooie vergezichten prevaleren boven haar angst, dus hebben we een paar van de hoogste cols getrotseerd. Helaas ontnamen de bomen ons veelal het uitzicht, erg jammer. De temperatuur was heel wat aangenamer hier 'in de hoogte'. Was het beneden ruim 30 graden, in de bergen was het zo'n aangename 22 graden. We zijn heel wat ski-stations gepasseerd, dus in de winter zal het hier ook wel een drukte van belang zijn.

Weer op normaal niveau hebben we nog een kort tochtje door de wijnvelden naar Riquewihr gemaakt, maar daar strandden we voor de middeleeuwse poort, waar we met de auto niet in mochten. De parkeerterreinen waren allemaal voller dan vol, dus we gaan morgen na het ontbijt gewoon een 2e poging ondernemen.


Nu zitten we even bij te komen, even al het zweet van ons afspoelen en dan gaan we maar eens een plekje op een terras zoeken voor het eten van vanavond !

Groetjes van ons beiden en tot morgen ...

Geen opmerkingen: