donderdag 12 augustus 2010

New Orleans (vervolg)

De tweede dag in New Orleans starten we met een tramritje, nee sorry, een tramrit door het prachtige Garden District (we weten het niet meer precies, maar voor ons idee hebben we wel een uurtje in de tram gezeten). Halverwege de tramrit zijn we de bestuurder ineens kwijt, hij verdween heel snel in een Subway, waarschijnlijk om te plassen, hij kwam niet met een broodje terug.


Mooie en grote huizen in Parc District (en overigens ook heul veul kerken !).

Lekkere smoothie in de French Market (je kan volgens mij wel aan ons zien, dat het ERG WARM/HEET is in New Orleans)

En daarna nemen we weer even een kijkje op het festival terrein. Het sfeertje blijft trekken !

Geweldig toch ?

Ook een onderdeel van het festival, een brass band maakt een rondje door een klein deel van de stad (zoals onder andere hier de French Market).



De typische New Orleans balkonnetjes, deze is prachtig, mooi ijzerwerk, mooie planten, maar er zijn er ook die er heel 'nostalgisch' uitzien.

Het Voodoo museum, beetje 'spooky', maar wel reuze interessant hoe deze religie hier gekomen is en beoefend wordt.

Je kijkt hier je ogen uit, het museum bestaat slechts uit twee redelijk kleine kamers die helemaal bomvol met allerhande dingen staan !

Nog zo'n mooi gebouw met mooie balkonnetjes.

Lekker pochen met mooie spulle !

En nog een laatste keer terug naar het Satchmo festival.

Hmmm, het George W. Bush kleurboek ?

Wijk naast de French Quarter die een heerlijk Creools sfeertje heeft ! In de straten hier om heen veel van die kleine kleurige rommelige huisjes met veranda en schommelstoel.

En ja, dan de Preservation Hall, meestal staan hier 's middags al rijen voor de deur, maar wij waren er rond half 11 en toen konden we zo naar binnen lopen. Oude mannetjes die 'jazzen'. Niet echt reuze spectaculair, maar wel een plekkie waar je toch even aan geproefd moet hebben. Kleine ruimte, geen airco, doet heel authentiek aan. De drummer herkenden we trouwens van een optreden tijdens het North Sea Jazz in Rotterdam.

Geen opmerkingen: