donderdag 12 augustus 2010

Op naar Galveston !

Galveston vanuit het vliegtuig

Afgelopen dinsdag zijn we met z'n allen naar Galveston vertrokken. Een hele organisatie, want we hadden een huurauto waar we wel met z'n vieren inpasten, maar niet met alle bagage erbij. Daarnaast moest Yvonne Gert ophalen van Houston International. Uiteindelijk zijn Yvonne en Ary met de huurauto naar New Orleans airport gereden en zijn daar naar Houston International gevlogen, hebben Gert opgehaald en zijn met een (andere uiteraard) huurauto naar Galveston gekomen. Erik en ik zijn met de taxi naar New Orleans airport gereden, hebben daar een vlucht naar Hobby (vliegveldje net even ten zuiden van Houston) genomen, daar een huurauto geregeld en ook naar Galveston gereden. Uiteindelijk zagen we elkaar weer aan het eind van de middag en zijn we dus nu met z'n vijven.


Galveston lijkt (en is ?) wel een vakantie bestemming. Een groot schiereiland, vol met grote hotels en een hele lange boulevard met een mooi strand. Er wordt volop gezwommen in de zee (Golf van Mexico dus) en je kan bedjes huren op het strand. Ons hotel ligt aan de boulevard, vanuit de kamer kijken we zo op het water.

Bij de aankomst op Hobby was het gelijk duidelijk dat we nu in Texas zijn. Cowboyland. Winkeltjes met grote cowboyhoeden, dingen van koeiehuiden, pistolen, etc. Grappig om het verschil tussen de staten zo te ervaren.

Geen opmerkingen: