maandag 2 januari 2006

De Chineze BBQ

De één na laatste dag in Hong Kong, jammer, want ons verlanglijstje is nog te lang voor nog maar twee dagen te gaan. We kiezen ervoor nogmaals naar de New Territories te gaan, ons eerste uitstapje daarheen (naar de 10.000 boeddha’s) viel niet tegen, maar we hadden meer groen verwacht en vonden eigenlijk alleen maar beton. We doen dus een nieuwe poging en gaan nu wat verder. Met de KCR rijden we tot aan Tai Po Market, waar we een bus zoeken richting Tai Mei Tuk. Voor de kenners : het schiereiland boven Sai Kung.

Als we aankomen in Tai Mei Tuk worden we gelijk al weer verrast. Het is eind van de ochtend, maandagochtend wel te verstaan en het is hier hartstikke druk. Het dorpje/stadje ligt aan het water en het geheel ademt ‘vakantie’ uit. En wat doen Hong Kong Chinezen als ze ‘uit’ zijn ? BBQ’en ! Je kan hier een tafeltje met bbq huren, boodschappen gaan gewoon mee en het vuur kan erin. We kunnen het ons niet voorstellen, maandag, eind van de ochtend … en het is druk …erg druk …



Maar wij gaan naar het Pat Sin Leng Country Park, een natuurgebied, de ingang van het gebied is een kwartiertje lopen vanaf Tai Mei Tuk. We volgen een wandeling door het park, de Pat Sin Leng Nature Trail en komen onderweg allemaal Chinezen tegen met wandelstokken, rugzakken, telefoons, kaarten van het gebied (terwijl je nauwelijks van de route kan afwijken en er staan overal bordjes) en als ze even uitrusten zijn ze uiteraard aan het snacken. Het enige wat we hier missen zijn de winkels …

Het is een flinke route, niet qua lengte (4 km), maar qua hoogteverschil, we ‘moeten’ zo’n 300 meter hoogteverschil overbruggen en kost heel wat zweetdruppeltjes. De zon schijnt heerlijk, het uitzicht in het vanuit het park zijn schitterend en we genieten even van de rust, we horen hier vogeltjes zingen, af en toe een krekel en dat op een uurtje van de hectiek van centrum Hong Kong.



Vooraf zijn ons twee watervallen beloofd, maar helaas, alles staat droog. Na twee uurtjes klimmen en klauteren zijn we bij het eindpunt en ook hier weer allemaal bbq’ende Chinezen. Volgens mij moeten ze hier ook een soort kerstvakantie kennen, want ook de bus vanaf Bride’s Pool (ons eindpunt), die alleen in het weekend en in ‘holidays’ rijdt, rijdt vandaag gelukkig.

Met de bus, de KCR en de taxi zijn we weer redelijk snel terug bij ons hotel. Even lekker opfrissen voordat we onze (voorlopig) laatste avond in Hong Kong doorbrengen !

Geen opmerkingen: