dinsdag 3 januari 2006

Yung Kee

Gisteravond was onze laatste avond in Hong Kong. We besloten naar Lan Kwai Fong te gaan, populair vanwege zijn bars, restaurants, etc. Toen we aankwamen hadden we al spijt, inderdaad er zijn hier vooral veel bars, veel toeristen en expats. Toen we een straatje inliepen vol met terrasjes (hadden we overigens nog niet eerder zo gezien), werden we gelijk door 6 man aangevallen, we moesten toch vooral bij hun komen eten. "Wegwezen hier !!" riepen kleine stemmetjes in ons hoofd.

En zo kwamen we bij Yung Kee, een 'beroemd' Cantonees restaurant, is er al sinds 194x. Het was er druk, het is er waarschijnlijk altijd druk, dus we moesten wachten.
Al een hele week zien we mensen staan wachten bij populaire restaurants, pizzahutten en sushibarretjes en nu waren we blijkbaar ook aan de beurt ! We kregen een nummertje en mochten zelfs een rondje gaan lopen, een half uurtje zou het ongeveer gaan duren. Nou, dat klopte wel, met een half uurtje zaten we aan tafel en bestelden we een dinertje met alle prijswinnende gerechten. Het restaurant is namelijk nogal prijswinnerig, de eerste 4 bladzijdes van de menukaart staat vol met diverse prijzen over de jaren heen. Het eten was goed, de sfeer Chinees (vooral veel licht !).

En nu is onze laatste dag aangebroken. De spullen zijn al ingepakt, maar we kunnen nog een hele middag en avond de stad in, onze vlucht gaat pas om kwart over 12 vannacht. We gaan er nog even van genieten !!

Geen opmerkingen: