zaterdag 7 maart 2009

Oeps, mist !

Vanmorgen (vrijdag) vroeg op, na een snel ontbijtje met de taxi van half 7 naar de luchthaven van Calcutta. Alles loopt gladjes, al vergeten we even onze bagage te laten x-ray'en, waardoor we twee maal aan moeten sluiten bij de rij achter de incheckbalie. Na een groot aantal stempels in paspoort, op boardingpas, op labels aan handbagage, op ons voorhoofd :-), etc. zitten we in de vertrekhal te wachten als we vernemen dat de vlucht 3 uur vertraging heeft. Het is/was mistig in Calcutta, waardoor de aankomende vlucht uit Dubai moest uitwijken naar Dhaka, voordat hij door kon vliegen naar een niet-mistig Calcutta. En met deze vlucht moeten wij terug naar Dubai. Oeps, onze overstaptijd in Dubai is maar een kleine twee uur, dus dat gaat niet goedkomen ! We krijgen een ontbijt aangeboden en wachten braaf (wat voor keus hebben we immers) totdat de vlucht uiteindelijk 3,5 uur later vertrekt.

In Dubai worden we gelijk opgevangen, samen met de vele andere passagiers die ook hun aansluitende vlucht gemist hebben. Het wordt allemaal heel snel en efficient afgehandeld, iedereen is al overgeboekt op een andere vlucht en de medewerkers van de Emirates hoeven eigenlijk alleen maar de nieuwe boardingpassen uit te delen. Helaas gaat de volgende vlucht naar Dusseldorf pas de volgende morgen, dus dat wordt een nachtje Dubai. We krijgen vouchers voor een hotel, diverse maaltijden, telefoontje naar huis en transport en voor we het weten zitten we in een bus op weg naar het hotel. Goed geregeld allemaal ! Alleen jammer dat we onze bagage niet meekrijgen, we zitten dus zonder toiletspullen, schone kleding, etc. Maar goed, het is even niet anders.

Aan het eind van de middag zijn we in het hotel, we kopen er de hoogstnodige dingen zoals tandenborstel, tandpasta en deo, nemen het goed van het uitgebreide buffet (vooral de toetjes, jammie) en duiken op tijd ons bed in. Morgen worden we weer al om 6 uur opgehaald bij het hotel, hopelijk dan echt op weg naar huis !

Geen opmerkingen: