dinsdag 1 september 2009

Glen Coe (30 aug 09)

Vanmorgen bij het ontbijt, worden uiteraard de ervaringen uitgewisseld. Niet met de Zweden, het varkentje (de mannelijke helft die lijkt op een varken en helaas ook de bijbehorende geluiden maakte) is wat eigenaardig en een beetje mensenschuw. De anderen waren met de auto naar Scone Palace gereden. Eén stel stond al om 10 uur op het parkeerterrein (als eerste) en waren ook met 5 minuten thuis, ze stonden vooraan. Een ander stel had er nogal wat langer over gedaan om het parkeerterrein af te komen, ze kwamen in een complete opstopping terecht. Gelukkig geen Drumnadrochit-taferelen deze keer, het is nagenoeg droog gebleven, dus geen traktoren nodig om mensen vlot te trekken. Iedereen had het natuurlijk super gehad !

Vandaag staat Glen Coe op het programma, toch wel m'n favoriete plekje in Schotland. Niet dat ik alles al gezien heb, maar vooralsnog staat dit toch wel bovenaan, het is daar zo geweldig mooi! Als we door de glen rijden, is het toch nog mooier dan in mijn herinnering, is dat niet geweldig ? We stoppen op diverse plekken om van het fantastische uitzicht te genieten.



Hier zouden we nog wel eens wat langer willen blijven om ook wat wandelingen door het gebied te kunnen maken, ach wie weet, komt daar nog wel eens van.

Castle Stalker in Loch Laich

We rijden door naar Oban voor een bakje koffie. Het is ondertussen al eind van de middag (Schotland is wel niet groot, echt lekker doorrijden kan je er niet, dus je bent meestal een flink tijdje onderweg). Oban is een havenplaats,hier komen diverse ferry's aan van o.a. Mull, maar ook van de outer-hebriden. In de haven liggen ook veel vissersbootjes, in de restaurants is volop vis verkrijgbaar. Ook is hier de Oban-destilleerderij (maar die is al dicht, helaas).


Helaas begint het te regenen, het is de hele dag al flink bewolkt, al is het tot op nu wel droog gebleven. We besluiten terug te rijden, het is 2,5 uur naar Perth, nog een heel eindje dus. Onderweg stoppen we bij een pub om even wat te eten. Om een uur of half 10 zijn we weer 'thuis', nog mooi op tijd om alvast wat spullen in te pakken. Morgenochtend gaan we weer al terug naar huis, het zit er weer op. Het lijkt wel alsof we weken weg zijn geweest, maar het waren 'maar' 5 dagen. Wel 5 heerlijke dagen hoor, veel gezien van het prachtige Schotland en genoten van de typisch Schotse dingen (vooral de muziek !). Hier komen we 'zeker en vast' nog eens terug !!

Geen opmerkingen: