zondag 7 juni 2009

De Amsterdamse Pijp en een rondvaart !


Vandaag alweer onze laatste Amsterdamse dag. Eigenlijk waren we van plan om vandaag naar het IJazz festival te gaan, maar aangezien ze regen afgeven (en wij toch liever droog blijven), besluiten we een rondje ' De Pijp' te doen.
Het is even een ander wijkje dan waar wij slapen, het is een echte volksbuurt. Helaas zijn bijna alle winkeltjes gesloten vandaag en ook de Albert Cuyp is 'dicht', anders zal het vast een levendigere indruk geven. Maar desalniettemin is het er leuk. Een kleurrijk buurtje met ook het standbeeld van Andre Hazes. Hij schijnt hier vlakbij geboren te zijn. Hij staat er wat verloren bij, maar goed, hij heeft in ieder geval nog een standbeeld (en ik kon het toch niet laten om het heineken-logo erbij op de foto te zetten, sorry ..).







Hier hebben we toch wel een paar uurtjes vertoefd, het is heerlijk wandelen als het zo lekker rustig is, daarnaast is er ook nog een leuk park (Sarphati-park). Op ons gemak zijn we weer teruggewandeld en hebben we ons Amsterdamse bezoek afgesloten met een typisch Amsterdams tripje, een boottochtje door de grachten! En eerlijk gezegd is dit best leuk, je ziet alles eens van een andere kant en je hoeft maar te zitten.



Ondertussen zijn we weer thuis, we hebben Amsterdam net (welgeteld 1 minuut) voor de regen verlaten. Onderweg hebben we verschrikkelijke hoosbuien gehad, maar thuis scheen de zon weer. Geen druppel gevoeld dus, dat is nog eens een planning !

Geen opmerkingen: