woensdag 3 juni 2009

Volendam!


Vanmorgen vertrekken we, geknipt en gemanicuurd, aan het eind van de ochtend richting Amsterdam. We lunchen bij het wegrestaurant boven de A4 en tegen twee uur rijden we het parkeerterrein van het novotel op. We slapen vlakbij de RAI, morgen gaan we een 'dagje' naar de Dalai Lama, die in de RAI een les en een lezing geeft. Dus het leek ons wel makkelijk hier lopend naar toe te kunnen!

We zetten onze spullen op de kamer en gaan er gelijk weer vandoor, we hebben onszelf een middagje Volendam beloofd. We zijn hier allebei (voor zover we weten) nog nooit geweest en zijn wel nieuwsgierig naar die beroemde 'dijk van Volendam'. Het is een half uurtje rijden als we in Volendam door een verkeersregelaar worden aangehouden. Oeps, zou er iets te doen zijn, waardoor het extra druk is ? Maar nee, het is hier allemaal niet zo groot en een beetje krap, dus die man staat daar waarschijnlijk gewoon elke dag. In de zomer zal dat zeker nodig zijn, want zoveel parkeerruimte is er niet langs de haven. Wij mogen doorrijden en vinden een mooi plekje aan de voet van de dijk. De eigenaar van het terrein brengt ons naar een vrij plekje. Het staat ons vrij zo lang te blijven als we willen en het staat ons vrij te betalen wat we willen ... dat gaat volgens die man al 50 jaar zo, we vinden Volendam nu al leuk !




Als we de auto uitstruikelen worden we gelijk geconfronteerd met de paling, klompen, tulpen en andere toeristische prullaria. In de haven liggen zowel vissersboten, oude platbodems als moderne jachten. Ondanks het grote aantal toeristen is de sfeer gemoedelijk. Bij de eerste de beste fotowinkel gaan we naar binnen om een onvervalst Volendams souvenir te laten maken ... ja, ja, we hebben er een, zo'n heerlijk foute foto van ons twee in Volendammer dracht bij de schouw. We zullen hem spoedig op ons weblog plaatsen !!





We vermaken ons prima, wandelen over de dijk, langs het Markermeer, in het oude centrumpje met kleine kneuterige, maar verzorgde huisjes. Stiekem kijk je af en toe toch even achterom. Zien we daar Jan en Yolanthe lopen ?? Ach nee, het is fata morgana, het Volendamse droompaar is immers niet meer :-(. In het praathuis op de dijk raken ze er niet over uitgepraat, die Yolanthe is immers veel te wild voor onze rustige Volendamse Jan...



het praathuisje op de dijk


Aan het eind van de middag komen Dick en Wil de dijk opgelopen. Heel toevallig zijn ze hier twee nachtjes op vakantie (wat we sinds vorige week weten) en het leek ons wel gezellig elkaar te treffen voor een etentje!



We kijken vanaf onze tafel zo op de dijk. Het is even voor zessen en we zien dat het praathuis leegloopt, de vrouwen hebben vast de piepers gaar en de mannen mogen natuurlijk niet te laat zijn voor het eten ! Na een drie kwartier zijn de meeste weer al terug, om vervolgens om 8 uur (voor het bakje koffie ?) weer naar huis toe te gaan.

Het is erg gezellig, we kletsen lekker bij en rijden aan het eind van de avond weer richting Amsterdam. Lekker badderen en op tijd naar bed, morgen naar de Dalai Lama !

Geen opmerkingen: