vrijdag 10 juli 2009

Eindelijk dan toch kamperen !

Als we vanmorgen (woensdag) wakker worden, regent en stormt het nog, of weer, dat weten we niet precies. Het helpt in ieder geval niet echt aan het vakantiegevoel. En dat terwijl we vandaag gaan verhuizen naar een tent ergens in een bos ... mmm ... wil ik dan eigenlijk toch liever niet naar huis ?? NEE, TUURLIJK NIET !! We zijn immers geen watjes en gaan gewoon op weg richting de 'camping'. Onderweg trotseren we nog wat nood-weer-buien, maar we zitten droog, het deert ons niets. Bij een ranzige La Place (waarom doen we onszelf dit eigenlijk aan ?) drinken we een 'koffietje' en vervolgen daarna onze weg.

Maar zien we dit goed ? Het weer lijkt wel op te knappen, af en toe schijnt de zon en de temperatuur stijgt van zo'n 16 naar tot wel 20 graden. Dat geeft de burger moed ! De laatste 50 kilometer rijden we binnendoor, langs dorpjes en gehuchten waar we nog nooit van gehoord hebben, langs prachtige boerderijtjes en landhuizen.

En dan staan we ineens oog in oog met de 'camping', nog geen vijf minuten later zitten we met een glas rose en een biertje in 'onze' tuin voor 'onze' tent. Dit is leuk ! We kijken elkaar even aan, wat hebben we het toch goed. We laten de rust even over ons komen. Normaal in een hotelkamer heb ik de neiging om toch wel heel snel iets te gaan doen of te gaan ontdekken, de stad in, of de omgeving verkennen. Hier bekruipt me alleen een gevoel van rust, ik wil helemaal niets, gewoon lekker zitten, boekje lezen, gewoon niets !

Maar goed, zo zit het leven niet in elkaar, we 'moeten' nog iets bedenken voor het eten van vanavond. 'Uit eten' hebben we de afgelopen weken al genoeg gedaan, dus we duiken de supermarkt in, flesje rose, kipfiletje, wat lekkere hapjes, met ons wagentje vol lekkernijen haasten we ons terug naar de tent. De zon is ondertussen weer ver te zoeken, het is erg bewolkt, maar het is in ieder geval droog !

En zo zitten nu even lekker in onze tent, op de bank met kussens, naast ons hemelbed en naast het bad op pootjes, want áls we dan gaan kamperen, doen we het natuurlijk wel goed.


's Avonds genieten van ons in elkaar geflanst prakje (en toetje), lopen een eindje door de stille omgeving en komen daar zowaar een geitenherder tegen, inclusief hond ! Het is een beetje een grappig gezicht, er zijn 'maar' zes geiten, die lekker van wat takken staan te snoepen en die hond rent zich helemaal vier keer in de rondte (nodeloos) om die geiten heen. Even later zitten we buiten onze tent aan een 'koffietje'. Het is best fris, maar wel lekker, heerlijk die buitenlucht !

En daarna moet het er toch echt van komen, het bad op pootjes ! Ik kan er een lang verhaal van maken, maar het was gewoon zalig, lekker in een warm bad in een toch wel sterk afkoelende tent, daarna lekker rozig en warm het bed in (wat Erik een beetje had voorverwarmd met de elektrische deken, ahum...). Kamperen is best goed te doen zo !

Geen opmerkingen: