zaterdag 4 juli 2009

Zon in Gent !

Huh ? Dat is een eind met de tram !

De 'skyline' van Gent, v.l.n.r. de St. Niklaaskerk,
het Belfort en de St. Baaf Kathedraal



Wat een heerlijke dag was het vandaag. Vanmorgen startte de dag al met flink veel zonneschijn en blauwe luchten en zo is de dag ook geeindigd. De temperatuur was prima, rokjes- en topjesweer, vooral geschikt voor het zitten op een terras ! Maar eerst aan de slag natuurlijk, vandaag hebben we eerst een wandeling door 'De kuip' gemaakt, de (bijna helemaal autovrije) oude binnenstad van Gent.

De St. Baaf kathedraal

De handige wegwijzering in Gent


Vol met oude gebouwen, gezellige pleinen, veel kerken en prachtige geveltjes. Vooral bij de Koren- en de Graslei spiegelen ze mooi in het water.

De Korenlei

De Graslei

Al we even later bij het Belfort aankomen, twijfelen we nog even of we in die warmte naar boven willen klauteren, maar we doen het toch, nieuwsgierig als we zijn naar het uitzicht met dit mooie weer. En wat een verrassing, het grootste deel kan je gewoon met de lift! Het uitzicht daarboven is prachtig, zeker als het zo helder is.

het Belfort

Uitzicht vanaf het Belfort

Uitzicht vanaf het Belfort

Daarna lopen we weer terug naar de Graslei, we strijken neer op een terrasje en komen daar eerlijk gezegd de eerst komende twee uur niet meer vandaan. Wat is het toch genieten, waar hebben we het aan verdiend? Ook 's avonds zijn we hier niet meer weg te slaan, met onze voeten bungelend boven het water eten we een frietje van de frituur. Het toetje is een lekker ijsje op (weer) een terrasje ... wat een heerlijke dag!

Geen opmerkingen: