donderdag 6 november 2008

Boatride on the Hooghly

Vanavond was het dan eindelijk zover, twee jaar op gewacht (de vorige keer kwam er maar niet van) en nu vind ik het een raar idee. Een boottochtje op een smerige rivier waar van alles ingegooid wordt (maar dan ook echt van alles).

Om 6 uur 's avonds hadden we afgesproken met Sissel, Rosalie, Jannie, Camilla en Lynn op Sudderstreet, van daar zouden we een taxi nemen. 's Avonds een boottocht ? In het donker dus ? Mmmmm, ik weet het niet hoor. Maar ja, het was op speciaal verzoek van mij, dus mezelf terugtrekken kan niet !

Eerst twee taxis vinden die weet waar de juiste ghat is van waar de boten vertrekken. Met z'n zevenen in eenzelfde taxi vinden we een beetje veel, alhoewel dat achteraf een beter idee had geweest. Uiteindelijk zijn er twee taxis die zeggen dat ze weten waar het is. Maar ja, dat zeggen ze altijd. Wij (Erik en ik) met Sissel in de taxi, de rest in de tweede. Sissel weet de weg, de taxichauffeur dus niet, maar goed, Sissel speelt voor TomTom. Als wij bij de ghat zijn, zijn de anderen er nog niet, terwijl hij ons onderweg wel inhaalde ! Even gebeld met Rosalie, de taxichauffeur is de weg kwijt en de rijden in rondjes ... hij wil ze afzetten bij een hotel. Uiteindelijk Jannie aan de lijn, die weet wat beter de weg in Calcutta dan Rosalie, maar ja, wij weten ook niet goed waar we staan en ook Sissel, die hier goed bekend is, weet het eigenlijk toch ook niet zo goed. We gaan onder een lantaarnpaal (of zoiets) staan en proberen uit te leggen waar we zijn. Na een paar minuten komen ze zowaar aangereden ! Pfff, het eerste obstakel is overwonnen.

Bij het zoeken naar de boot, worden 'zware' onderhandelingen gevoerd. Uiteindelijk gaan we 200 roepies (ca 3 euro) per uur betalen, let wel, de boot wordt geroeid ! Als we (in het donker) aan boord gaan van de houten boot, schommelt hij zo erg dat we bijna kapseizen. Mijn hart gaat flink tekeer, in het donker, in de smerige hooghly ... Maar goed, de boot komt tot bedaren als iedereen zit en de tocht kan beginnen. Al het meegebrachte eten en drinken wordt uitgestald, de kaarsjes gaan aan en we roeien de rivier over. En weet je wat ? Het is best leuk ! Het water is bijna helemaal glad, het is vrij koel en vrij rustig. Het is bijna romantisch. Toch blijf ik het waterpeil goed in de gaten houden, vooral als Lynn weer eens gaat staan om een picture perfect te maken.

Na een half uurtje rondjes varen leggen we aan op het midden van de rivier bij een boot. Deze boot ligt aan een ponton. Mmmm, we mopperen en schelden wat, maar dit is blijkbaar de bedoeling, we betalen blijkbaar niet voor 2 uur roeien. Ach ja, wat maakt het ook uit, we zijn op het water en het is gezellig. Ineens is daar de grote verrassing, ik krijg een vroeg verjaardagskadootje ! Een prachtige kaart met wensen van iedereen en een nog mooier fotoboek met zwart-wit foto's van Calcutta ! Ik ben echt helemaal verwend daar, helemaal fantastisch.

Uiteindelijk roeien we terug naar de kant en komen we zowaar droog aan wal. Het waterpeil was ietwat gezakt, dus we moesten wel even springen. En eerlijk is eerlijk, ik zag er wat tegenop, maar het was echt hartstikke leuk ! Volgende keer weer !

Geen opmerkingen: