donderdag 6 november 2008

Jarig en een beetje last van jam-meleur ...

Vanmorgen, vannacht eigenlijk was ik gelijk al jarig. Voordat we goed en wel echt wakker waren, hadden al diverse lieve vrienden een sms-je gestuurd met felicitaties. Als het ontbijt gebracht wordt, is het helemaal feest, .......... staat met een prachtig bloemstuk bij de deur ! Met een kaartje “To : Wilhelmina, wishing you a very happy birthday from everyone at the Old Kenilworth Hotel”! Leuk toch ?



En dan weer aan het ontbijt, eerlijk gezegd hopen we dat er in Dubai straks iets anders te eten is dan toast met jam, het komt een beetje onze neusgaten uit. Af en toe een eitje erbij is de enige variatie hier. Natuurlijk kunnen we ook in Sudderstreet gaan ontbijten, maar dat is een klein half uur lopen ... zo lui zijn we dan ook weer wel om dat nĂ­et te doen ! Een paar dagen geleden zijn we naar de supermarkt gegaan om 'iets anders' te halen voor op brood dan jam. En waar komt Erik mee naar buiten ? Een pot jam ! Maar deze is anders, op het etiket staan hele aardbeiden, maar het woordje 'whole' is doorgehaald en vervangen door 'crushed'. Maar goed, er zitten dan wel echte gecrushte aardbeien in, dit in tegenstelling tot het chemische goedje dat elke ochtend bij het ontbijt zit. Een klein bakje roodpaarse jam en een klein bakje sinaasappelmarmelade. En sinds een paar dagen hebben we dus ook crushed-aardbeienjam. Dus we varieren, doen we eerst een toast met marmelade ? Dan de chemische aardbeien en als laatst de gechrushte aardbeien ? Of andersom ?

Ach en weet je, Calcutta relativeert zo lekker, wat zullen we ons druk maken over jam, sinds de meerderheid hier een hoop moeite moet doen om zijn dagelijkse kostje bij elkaar te schrapen...

Geen opmerkingen: