dinsdag 11 november 2008

Weer thuis !

Tjsa, vanmorgen werden we wakker door de regen, het was nog donker, het is weer even wennen hoor !!

Maar goed, gisteren zijn we weer veilig thuis gekomen vanuit Dubai. De laatste dag (eergister dus) verliep wat moeizaam. Mijn kaakholteontsteking is nog lang niet over en samen met een dagenlange diarree, kan dat je redelijk uitputten. Dus beetje bij beetje toch wat ondernomen, want ja, ik blijf toch wel erg nieuwsgierig !

's Morgens eerst naar het Dubai museum. Dat ligt tegenover ons hotel, dus goed te doen. Dit museum geeft een prachtig kijkje in de historie van Dubai. Echt heel leuk gedaan, complete scenes uit bijv. de jaren 50 zijn nagebouwd. Heel crea en informatief ! De moeite waard in ieder geval.

Daarna weer even terug het bed in, even bijkomen en krantje lezen. Het wordt ons gelijk duidelijk waarom de buschauffeur gisteren de 'halte' bij de nieuwe Dubai Mall voorbij reed. Het was blijkbaar het eerste complete weekend dat dit gloednieuwe winkelcentrum open was en de verkeerschaos was compleet. Mensen hebben uren in de file gestaan rondom het winkelcentrum, het is dan wel open, de infrastructuur was nog niet helemaal af (of niet berekend om het aantal nieuwsgierigen). Erg jammer, want we lezen dat er een gigantisch aquarium in dit winkelcentrum zit, met weet ik niet hoeveel vissen. Echt weer iets in het motto 'alles is mogelijk in Dubai' ! Maar we zullen het nieuwe winkelcentrum een andere keer met een bezoekje moeten vereren, dat gaat deze keer niet lukken helaas.

Aan het begin van de middag lunchen we in Basta Art Cafe. Dit ligt in het beschermde wijkje, waar we eerder ook al eens waren. Het cafeetje heeft een leuk binnenplaatsje en verkoopt allemaal kunst, wat in het binnenplaatsje ophangt. Het geeft een leuk sfeertje. Ze hadden trouwens overheerlijke salades !!

Daarna weer even uitrusten (ja, ja, het gaat allemaal wat moeizaam vandaag) en tegen een uur of 4 gaan we met de abra naar de overkant, Deira. Die abra's zijn die houten bootjes die de kreek over crossen met locals. Je kan zo vroeg of laat niet langs het water lopen, altijd hoor je het gesnor van deze abra's. Voor 1 dirham (ca 25 eurocent) ben je aan de overkant. Erg grappig om te doen. Toen we zo op het water zaten, kregen we even een flashback naar Hongkong. Oude houten bootjes met op de achtergrond moderne, hoge en glimmende kantoorgebouwen, dat had je daar ook. Verder houdt de vergelijking wel op, maar toch.

Aan de overkant de zonsondergang bekeken en toen weer terug met de abra. 's Avonds hebben we nog lekker gegeten in Bastakya Nights, een supersfeervol restaurant met een goede keuken, heerlijk. En tja, toen zat het er toch echt op.

Jammer, want ik had niet verwacht dat Dubai nog zoveel te bieden heeft. Je kan je hier op je gemak een week vermaken (tenminste, wij wel), dus misschien 'moeten' we nog maar een keertje terug, maar dan zonder kaakholte ontsteking. Het blijft ook een raar land, 85 % van de inwoners 'horen' hier niet, maar het land kan ook niet bestaan zonder ze. Een rare mengeling van arabieren en de rest van de wereld. Erg intrigerend. Ik vraag me ook af hoe lang dit hier door kan gaan, er wordt gebouwd, niet normaal gewoon, maar ja nogmaals, wie gaat hier allemaal wonen dan ? Wat voor invloed zal de economische recessie op dit land hebben ? Ik ben erg benieuwd hoe het er hier over 10 jaar uitziet !

Gisterochtend vertrokken we alweer vroeg, om 6 uur 's morgens zaten we in de taxi vanaf het hotel. Gelukkig ligt de luchthaven zowat midden in de stad, dus binnen een kwartiertje stonden we met onze koffers al in te checken. De luchthaven is geweldig, ruim, nieuw, efficient, maar ja, wat zou je hier anders verwachten ?

En nu zijn we dus weer thuis, het is koud (vinden wij) en het waait hard, echt nederlands herfstweer. Straks snel de foto's er nog maar eens bijpakken ... even lekker opwarmen !

Geen opmerkingen: