zaterdag 26 december 2009

St. Pauls Cathedral


Nee, we hebben geen vlucht genomen naar Londen, ook hier in Calcutta is er een St. Pauls Cathedral ! We waren er nog nooit geweest en het is eigenlijk maar 10 minuten lopen van ons hotel vandaan. Maar vanmorgen was het dus zover, we hebben de St Pauls bezocht. En eerlijk is eerlijk, het is een heerlijke rustige plek in het hectische Calcutta. De kathedraal is prachtig, mag best een nieuw wit verfje hebben, maar ach, wie zeurt daar nu over ? Binnenin heerst er een serene rust. De lichtval is fantastisch, het bladgoud glinstert zachtjes op de panelen achter het altaar.



Buiten om was het dan weer gewoon 'India'. Een (overigens prachtige) kerststal in het zonnetje, maar achter de kathedraal werd een enorme tent opgebouwd met alle herrie die daarbij hoort en bezoekers lopen en rijden af en aan. Maar toch, een heerlijk plekje !


Hierna zijn we doorgelopen naar het Victoria Memorial, het is er min of meer tegenover. Bij de ingang zijn we weer teruggedraaid, er stond een rij achter de kassa ! Niet normaal gewoon. Twee mannen met twee kleine aapjes vermaakten het publiek, gewoon te walgelijk voor woorden, die arme beestjes .. Dus vandaag geen Victoria Memorial voor ons.

Het is nu halverwege de middag, we zijn weer terug in het hotel. Even twee uurtjes rust, geen lessen voor te bereiden, geen plannen, lekkerrr !! Om 4 uur staat mr. Khan weer voor de deur, vanavond is het toneelstuk van de Prabartak en de Prayrona kinderen, we zijn benieuwd !

Geen opmerkingen: