vrijdag 24 oktober 2008

Calcutta, here we come !

Vanmorgen vertrekken we al op tijd naar Dusseldorf. Twee uurtjes rijden, twee uurtjes van tevoren aanwezig, uurtje 'speling'. Dat moet toch genoeg zijn, we hoeven immers niet in de spits te rijden. Tot bij Eindhoven, beroemd of berucht, hoe dan ook, een ongeluk met een vrachtwagen, waardoor er vijf banen op één baan verder moeten. Dit alles vernemen we via de radio, want we staan stil, hartstikke stil. De motor hebben we inmiddels ook maar uitgezet, want in de file zit al enige tijd geen enkele beweging meer. We hadden nog kunnen afslaan, weliswaar de verkeerde kant op, maar je kan dan altijd wel binnendoor je weg zoeken. Maar ja, we staan volledig ingebouwd tussen vrachtwagens op de middelste rijbaan. Na zo'n kwartier stilgestaan te hebben, gaan de zenuwen opspelen, want ja, hoe lang gaat dit nog duren ? Op deze manier gaat het uurtje 'speling' snel verloren. Verveeld kijken we opzij en achterom en wat schertst onze verbazing, achter de vrachtwagen die rechts van ons staat, zit een paar meter ruimte tot de volgende vrachtwagen! Heel brutaal stappen we uit de auto en vragen we de chauffeur naast ons of hij niet eventjes een eindje achteruit wil rijden, zodat we er toch nog af kunnen. Gelukkig werkt hij mee, vrachtwagen achteruit op de snelweg, wij kunnen net door het ontstane gaatje en rijden binnendoor een eind verder de snelweg weer op. Pffff .... Gelukkig hebben we verder geen vertraging meer en rijden we zo de (gereserveerde) parkeergarage van de luchthaven op Dusseldorf in.

Een kleine twee uurtjes later zitten we in het toestel van de Emirates en zijn we eindelijk echt op weg. Deze luchtvaartmaatschappij uit Dubai staat in schril contrast met onze eindbestemming. Dikke shoppingmagazines met de meest exclusieve dingen. Met je gespaarde airmiles kan je hier zelfs een speedboot of een oldtimer mercedes kopen ! Een jetski is ook geen probleem. Op het schermpje voor ons kunnen we meekijken met de piloot. Een camera voor op het toestel en eentje onder het toestel geeft weer eens een ander beeld van het opstijgen en landen.

In Dubai moeten we overstappen. Als we hier landen, hebben we blijkbaar nog een stad getroffen 'who never sleeps'. Het is hier 12 uur in de nacht en de wegen staan boordevol verkeer. Overal licht, de hele stad, niet te geloven ! Moet je je op Schiphol midden in de nacht vermaken met een goed boek (waar natuurlijk helemaal niets mis mee is), hier zijn alle winkels gewoon open. En het is veel goud wat er blinkt !

Veel tijd (en zin) om te shoppen hebben we niet, onze vlucht naar Calcutta staat al te wachten. Met al deze pracht en praal hier, kunnen we ons even nog niks voorstellen van hoe het straks daar zal zijn ...

Geen opmerkingen: