zondag 26 oktober 2008

Onze vrije dag !

Vandaag hadden we een 'vrije' dag. Dat wil zoveel zeggen dat we niet naar een school toegaan om les te geven. Vanmorgen zijn we dan ook eerst maar gaan winkelen. Dinsdag is het Diwali, een belangrijke Hindoe-feestdag en natuurlijk wil ik er dan op mijn best uitzien. We kopen een mooie salwar met zelfs schoenen. Als we de winkel uitlopen blijkt het te gieten. Vanmorgen regende het al een klein beetje, maar nu loopt het uit de hand...

Eigenlijk moeten we naar Rosalie, we zouden nog wat lessen voorbereiden, maar het is ons te nat, we bellen dat we later komen. Aan de andere kant komt het ook wel even goed uit, we moeten nog 'wat' (160 stuks) ogen knippen uit de maskers die we met de kinderen willen gaan maken. We doen dit dan maar eerst !

Tegen vieren wordt het wat droger, dus we besluiten op pad te gaan. Redelijk droog komen we bij Rosalie aan, waar we eerst even op bezoek gaan bij onze 'Indiase familie'. We worden hartelijk ontvangen, iedereen ziet er goed uit, behalve Afsana, ze is erg ziek op het moment. We krijgen thee en praten even bij. Regi had nog wat kado's meegegeven en die hebben we uiteraard uitgedeeld. Vooral Shedab was hartstikke blij met zijn nieuwe shirts. Ik schrik weer van het kleine huisje. Mijn herinneringen hadden het huisje groter gemaakt, geen idee waarom.
Daarna naar Rosalie, ze woont er haast boven. We maken een heel plan voor de komende week. Het is de bedoeling dat we zelf les gaan geven op Prayrona 2, behalve dan dinsdag want dan is het Diwali. Zelf hebben we al het een en ander voorbereid, zoals maskers en een memoryspel. Met wat aanvullingen van Rosalie moet het zeker allemaal gaan lukken !


Ondertussen is de regen niet echt minder geworden, het giet nog steeds. Ook de voorspellingen zijn niet goed, maandag en dinsdag beloven niet veel beter te worden helaas. Gelukkig had Rosalie en paraplu over, die mogen we lenen. We lopen richting New Market, we willen de kinderen morgen een Diwali-kaarsje meegeven, maar die moeten we uiteraard nog kopen. In een soort supermarkt vinden we er 45, maar er zijn 60 kinderen. Dan toch maar New Market in. Altijd een heel avontuur, iedereen wil verkopen, levende winkelwagens willen met je meelopen, maar ja, waar haal je anders zo snel de rest van de kaarsjes vandaan ? Het is al laat en we hebben het ook wel een beetje gehad. We wagen de sprong en uiteindelijk valt het best mee. Eerst proberen ze ons kleinere aan te smeren, maar als je voet bij stuk houdt, lukt het best. 20 stuks leek eerst een probleem, maar nadat iemand op pad werd gestuurd (wait just a minute, ja, ja ...) kwam ook dit gewoon goed. Mission accomplished !

We eten bij Blue Sky, een restaurantje in Sudderstreet met de beroemde Cordon Blew Burger op de kaart. Dit stond er twee jaar geleden al en blijkbaar hebben ze het nog steeds niet begrepen. De Engelse taal blijft moeilijk :-) We gaan op tijd terug naar het hotel. Morgen verhuizen we naar onze nieuwe stek, maar we moeten ook al om 9 uur bij Rosalie zijn om de laatste spullen op te halen voor de les. Het wordt dus hectisch, maar waarschijnlijk stallen we onze bagage even bij het hotel waar we nu zitten en als we terugkomen van het lesgeven, pikken we het op en vragen we of Con, de taxichauffeur ons even naar ons nieuwe stekkie brengt. We'll see !

Geen opmerkingen: