dinsdag 28 oktober 2008

Romeo en Julia ?

Vandaag weer zo'n prachtig verhaal gehoord, het is een verhaal voor een mooie film. Het gaat over een vriendin van Rosalie, Arundhati. Zij is ongeveer 60 jaar oud en is geboren hier in Calcutta. Haar ouders waren aristocraten, goed opgeleid, beiden hoogleraar op de universiteit en wars van welke godsdienst dan ook. Arundhati is erg liberaal opgevoed, echt een unicum voor die tijd en zeker in India ! Ze hadden thuis een goed leven, gingen vaak op reis. Toen ze kon gaan studeren, koos ze voor een studie Russisch (huh ?), ja Russisch. Ze heeft een universitaire graad in deze taal. Na haar studie kreeg ze een baan bij de overheid, haar taak was om de export van thee te bevorderen in Europa. Hiervoor moest ze nog meer talen leren, ze heeft van alles gesproken, behalve Russisch ... Natuurlijk betekende dit ook veel reisjes naar Europa en hier ontmoette ze een Belgische man van adel. Hij woonde op een geweldig landgoed, was steenrijk en ... ze werden stapelverliefd. Zij trok uiteindelijk bij hem in en hadden een geweldig leven. Erg luxe, de man had veel contacten in erg hoge kringen, ze reisden veel in dure hotels, een droomleven ! Na circa 10 jaar belde haar moeder op. Ze had een huwelijk gearrangeerd in India. Ze moest naar huis komen en deze man trouwen. Niemand begrijpt hoe en waarom, maar Arundhati gehoorzaamde en ging naar huis. Op haar huwelijksdag ontmoette ze deze man, ongeschoold en volledig ongeinteresseerd in wat dan ook. Haar moeder had dit geregeld en toen haar vader (beide goed opgeleide mensen !) dit hoorde, was hij zo boos over de keus van zijn vrouw, dat hij weigerde de bruiloft bij te wonen.

Vanaf de eerste huwelijksdag boterde het niet tussen de twee en met de tijd werd dat niet beter, 'haat' was waarschijnlijk het woord dat beter paste bij de situatie. Ze kregen twee kinderen. Arundhati is een aantal keer op bezoek geweest in Belgie met haar kinderen. Hij is een paar keer op bezoek geweest in Inidia. Elke keer weer smeekte de man haar terug te komen, zelfs de kinderen waren welkom bij hem. Niets dat ze liever deed, wonen met de man waarvan ze werkelijk hield. Maar ze deed het niet, zelfs niet om haar kinderen een kans te geven op een fantastische toekomst !

Ze raakte in een depressie en is daar eigenlijk de afgelopen 25 jaar ook nooit meer uitgekomen.

Elk jaar belde hij eenmaal, op haar verjaardag. Tot 4 jaar geleden. Ze had de hele dag bij de telefoon gezeten, maar hij belde niet. Misschien was hij het vergeten ? De volgende dag belde zij hem op, ze kreeg de huishoudster aan de lijn, 'meneer' was twee dagen geleden dood aangetroffen in zijn kamer. Hartproblemen, maar zijn familie vertelde dat hij was gestorven aan een gebroken hart. Hij was er nooit overheen gekomen dat zij nooit was teruggekomen.

Wat een verhaal, het zou een mooie bollywood film opleveren ! Deze week gaan we haar ontmoeten volgens Rosalie, we zijn erg benieuwd naar de persoon achter dit tragische verhaal.

Geen opmerkingen: