dinsdag 19 september 2006

We hebben onze rabo-pas terug !

Vandaag hadden we een 'vrije' dag. Geen bezoeken aan projecten, we konden onze eigen tijd indelen. We zijn maar begonnen (na het ontbijt uiteraard) met een bezoekje aan de bank. Afgelopen vrijdag hebben we via de geldautomaat geld gepind. We waren zo blij verrast dat er geld uit kwam, dat we dit verdeeld hebben over onze portemonnee's en weg zijn gelopen. Hier is het niet zo dat je pas eerst terug komt en dat het geld ... dussss ... onze pas zat nog in het automaat toen we weggingen. Aangezien we de pas niet echt dagelijks nodig hebben hier, kwamen we daar zondag pas achter. Maar goed, zondag is de bank dicht en maandag was een feestdag. Dus het saldo van de bankrekening maar snel overgeboekt naar een andere rekening en 'op hoop van zegen' de dagen afgewacht. Vanmorgen was het dus zover. Wij de bank binnen, ze begrepen gelijk wat er aan de hand was en ... binnen drie minuten stonden we met onze pas weer buiten ! 'It happens all the time with foreigners' zei de juffrouw lachend. Met de Indiase bureaucratie in ons achterhoofd hadden we zo'n uitkomst niet echt verwacht !

Daarna naar de emailshop. Eergisteren hebben we daar treintickets besteld voor een tripje naar Puri. Deze konden we vanmorgen ophalen en betalen. Aanstaande donderdagavond om 7 uur gaan we op de trein voor een 10 uur durende reis naar het zuiden. Puri ligt aan de zee en we hopen daar wat rust aan te treffen (voor zover dat mogelijk is in India, want we zijn er wel achter, een 'Indiaan' houdt niet van rust !). We blijven daar tot maandagavond en komen dan met de nachttrein weer terug. Geen idee of we een bed hebben of een houten bank, we hebben gewoon een ticket geregeld en we zien wel.

Daarna nog wat gemaild, gegeten en uitgerust en halverwege de middag afgesproken met Rosalie om naar de Jain Tempel te gaan. Er was wat verwarring over welke, er zijn er namelijk twee op relatief korte afstand van elkaar. Uiteindelijk bleken de namen van de tempels verwisseld te zijn in onze LP, liepen we dus eerst naar de 'verkeerde', uiteindelijk toch nog bij de goede terecht gekomen. De tempel is een aangenaam rustpunt in Calcutta met een mooi onderhouden tuin erom heen. Omdat we vier keer doorgezweten waren van het lopen, konden we hier mooi even tot ons zelf komen.

Daarna met de metro weer terug naar Sudderstreet. Ondertussen was het flink gaan regenen en natuurlijk lagen onze paraplus in het guesthouse ... Goed nat (want je weet niet of het 5 minuten of 5 dagen blijft regenen, alles is hier mogelijk) kwamen we aan bij Zurich, lekker gegeten en nu nog even mailen.

We duiken op tijd ons bedje in, morgenochtend alweer vroeg naar het RCFC ziekenhuis. Kijken of het schooltje inderdaad netjes is opgeschilderd en de tulpenles doen bij de kinderen. Hopelijk hebben we net zoveel lol als bij de vorige school !!

Doei !!
Erik & Willeke

Geen opmerkingen: