zondag 15 juni 2008

Woensdag 11 juni : Lunenburg (Nova Scotia)

Vanmorgen hangt er weer een flinke zeemist over het water, onze baai en over het eiland. Beetje jammer hoor, we hebben zo'n mooi plekkie, we hadden stiekum toch wel gehoopt op mooi weer ..

Het ontbijtje maakt het een beetje goed. Heerlijk vers gebakken broodjes en allerhande zoeternij, verse zalm, zelfgemaakte jam en ham, wat hebben we een heerlijk plekje getroffen !

Met de auto rijden we langs de kust naar Lunenburg. Af en toe wordt het wat lichter en als we in Lunenburg aankomen is de mist grotendeels verdwenen. Het miezert nog wat, maar we hebben hoop.

Lunenburg is een door Unesco beschermd havenstadje, prachtig met z'n kleurrijke oude huizen en witte kerken aan het water. Er is hier een bekend museum, het Fisheries Museum of the Atlantic. Omdat het nog regent, beginnen we maar hier. Het was erg leuk, een goed opgezet museum met verhalen over oorsprong van het stadje (in 1753 door vnl Duitsers en Zwitsers) en over het scheepvaartverleden (en heden trouwens), de walvissen, de visvangst en de botenbouw. Kortom, eigenlijk een interessant overzicht van de bezigheden op Nova Scotia.

Inmiddels is de zon gaan schijnen ! We gaan naar buiten en bezoeken de twee schepen die hier aan de kade liggen (horen bij het museum), een trawler en een houten schoener. We lopen nog een rondje door het Lunenburg en rijden langs de kustweg terug naar 'huis'. Onderweg maken we een stop bij een supermarkt. We hebben niet veel zin om naar een restaurant te gaan en slaan een flesje wijn, een stokbrood, wat kaas en salades in.

Net voordat we onze cottage bereiken drijft de mist weer voor de zon ! Daar gaat onze avond op de veranda aan de baai met de ondergaande zon ...

Uiteindelijk genieten we lekker binnen van ons lekkers. 's Avonds dommelen we in slaap met het geluid van het water wat zachtjes tussen en rond de rotsen klotst en in de verte klingelt een bel van een boei ... sweet dreams !

Geen opmerkingen: