zondag 15 juni 2008

Dinsdag 10 juni van Brier Island naar Peggy's Cove (Nova Scotia)

Vanmorgen is het heerlijk uitslapen. Het is weer al even geleden dat we niet vroeg ons bed uit 'moesten' vanwege een vroege treinreis/vlucht of Formule 1 race.

Het ontbijtje is hier wat karig (of zijn we inmiddels teveel verwend ?). Op een tafel liggen een aantal broden (nog in zakken), staan twee potten jam (waarvan 1 leeg), een pakje boter en een kan vruchtensap.

Na het ontbijt pakken we alvast in, vanmiddag om half 2 staan we geboekt voor de boottocht om op zoek te gaan naar walvissen en daarna gaan we gelijk met de ferry weer terug. Het is nog zo'n 4,5 uur rijden, we hebben het volgende hotel alvast maar gebeld dat we wat later aan zullen komen ...

Maar de ochtend is nog jong, we parkeren onze auto bij de vuurtoren en wandelen naar Seal Cove. Zoals de naam al doet vermoeden, hier 'horen' zeehonden te liggen. We lopen en lopen, misschien het volgende bochtje nog ? Achter die punt daar misschien dan ? Nee hoor, de zeehonden waren op vakantie denk ik, we hebben echt goed gezocht, maar ze waren er niet. Helaas, maar de wandeling was toch wel bijzonder, de kust is hier prachtig wild en er bloeien schitterende bloemen.

We gaan richting het 'winkelcentrum' en drinken een bakje koffie met taart in de snackbar. De taart is hier zelf gemaakt, er is keuze tussen rhuharb pie (rababertaart) en peanutbutter pie (ja, inderdaad, pindakaas-taart). Beiden erg lekker trouwens !

's Middags dan toch eindelijk de felbegeerde whalewatch-cruise. Het is nog wat vroeg in het jaar, de walvissen komen normaal gesproken 'pas' in juni en de boottochten zijn nog maar een week geleden van start gegaan. De ruige zee aan het begin van de tocht zorgt voor wat maagledigingen (ja, ik heb ook even intern schoon schip gemaakt), maar daarna kwamen we ze tegen hoor, eerst wat nieuwsgierige zeehonden en daarna een aantal minke-whales. Het zijn niet de grootste walvissen (die komen pas later in het seizoen), maar het blijft toch erg indrukwekkend ! Het weer is inmiddels ook aardig opgeknapt, de mist is compleet verdwenen en de zon schijnt volop. Kortom : echt genieten !

Tegen vijf uur zijn we weer terug in de haven, ruim op tijd voor de ferry van half 6. We hebben nog een heel tochtje voor de boeg. De twee ferry's sluiten weer perfekt op elkaar aan en het is lekker rustig op de weg. Zeker aan deze kant van Nova Scotia kan je een hele tijd rijden zonder maar een auto tegen te komen. De files zijn hier in ieder geval niet uitgevonden.

Tegen 10 uur 's avonds komen we aan in Peggy's Cove, onze tweede plek op Nova Scotia. We worden verwacht en binnen no-time zitten we in onze cottage aan het water. Een prachtige lokatie is dit, een aantal kleine cottages verspreid tussen de bomen aan een soort baaitje. Leuk en gezellig ingericht, kleine haardkachel, het was een beetje thuiskomen.

We zijn benieuwd hoe 'ons' baaitje er morgen in het daglicht uitziet !

Geen opmerkingen: