zondag 12 juni 2016

Zeus is boos...

‘Normaal’ gesproken, als we op Kythera zijn, gaan we naar Albert en Anita’s guesthouse, Xenonas Fos Ke Choros. Nu gaan we twee nachtjes ‘vreemd’. Ik wilde eens aan het strand slapen (in een huisje dan, dat wel) en het zonnetje op zien komen. Ik zet ik mijn wekker op 6 uur.

Eerlijk gezegd komen we deze vakantie niet zo goed aan onze nachtrust. In het eerste hotel op Kefalonia werd ik elke keer wakker van de kou, ik heb hier zelfs mijn dikke sokken aangehad in bed, op Ithaca werden we elke nacht gewekt door Miepie, stond ze hard te miauwen aan de slaapkamer/terrasdeuren, in het hotel daarna deden we geen oog dicht vanwege de herrie op straat en nu dit. De wekker op 6 uur voor de zonsopkomst ;-).


Het is de moeite waard, alhoewel nog wat frisjes, struikel ik in pyjama het strand op. Er is verder niemand, heerlijk. Er is wat bewolking boven zee, wat de eerst rode lucht prachtig maakt. Langzamerhand verandert het in een roze kleur en daarna in ‘gewoon’ zonlicht. Morgen weer J. Erik duikt terug zijn bedje in, ik ga op het terras zitten, er gaat niets boven een ‘vers’ ochtendzonnetje, heerlijk.


We genieten volop, wat een heerlijk plekje zo dicht bij het strand. Een zalig terras waar we zowel in als uit de zon kunnen zitten en we struikelen zo het strand op.
strand als we naar links kijken

en als we ons hoofd rechts draaien

op het strand gevonden!

Maar dan, halverwege de ochtend, wat gebeurt er nu? Regen! Donkere wolken pakken zich samen boven zee om hier naar toe te drijven. Na een kwartiertje houdt het op en schijnt de zon weer. Niet achter ons, in het binnenland moet het haast wel heel hard regenen, het ziet daar zowat zwart. In de verte horen we het onweer donderen. Iemand moet Zeus boos gemaakt hebben! Zouden wij het zijn? Omdat we twee nachten ‘vreemd’ gaan? Oeps.

Aan de andere kant, het eiland kan het wel gebruiken. Gisteren klaagde Pierros nog dat het zo lang niet meer fatsoenlijk geregend heeft. Zelfs de waterval bij Mylopotamos staat droog. Hij maakt zich zorgen voor de zomer als er veel toeristen op het eiland zijn en er dus ook veel water nodig is.

Maar zoals gezegd, wij zitten aan het strand en hier schijnt de zon volop. Het is heerlijk op ons terras. Oh ja, toch nog een klein dingetje… juist als we hier twee nachtjes zijn, wordt het strand ‘zomerklaar’ gemaakt. Er is al de hele ochtend een shovel aan de gang om het strand te egaliseren en de parasolletjes te planten. Dag zingende vogeltjes, dag ruisende zee, hallo rammelende shovel. Maar ach, er zijn ergere dingen en de mannen zullen vast af en toe stoppen voor een bakje koffie of een souvlakietje, toch? Of is Zeus echt heel boos en heeft hij de shovel ook geregeld? Pfff…


Aan het begin van de middag rijden we richting Kapsali voor de lunch. Onderweg regent het KEIHARD! Geultjes met water langs de wegen. Gelukkig is het in Kapsali droog en zonnig, het ligt aan de kust. De buien blijven duidelijk boven het binnenland hangen.Als we terugrijden regent het bij ons ook. Gelukkig zitten we droog onder het grote afdak boven het terras. In de regen rijden we ’s avonds naar Skandia voor een heerlijk vers gegrild visje. Hopelijk morgen weer zon…


Geen opmerkingen: