vrijdag 15 mei 2015

Giechelende buurmeisjes...

Het kikkerconcert is weer begonnen, het koor is nog niet compleet, maar dat zal niet lang meer duren. Als we ’s avonds na het eten naar ons huisje lopen, moeten we oppassen om niet op de kikkers te gaan staan. Allemaal komen ze uit hun schuilplek van de dag en zijn ze op weg naar de enorme vijver c.q. ‘natural swimming pool’. Daar eenmaal aangekomen, maken ze er een feestje van… Een meerstemmig koor, elke kikker heeft zijn eigen stem. Het is heerlijk slapen op het kikkerconcert.

Vandaag hebben we heerlijk rondgereden over het prachtige eiland. Al kwamen we in het begin niet ver. Overal rondom ons heen wordt suikerriet verbouwd en op dit moment ook geoogst. Een vrachtwagentje is suikerrietstengels aan het opladen. Er langs is duidelijk geen optie. We stoppen de auto en aanschouwen het werk. Leuk toch dit?Daarna naar Ribeira Grande waar we geluncht hebben in een helemaal leuk Kaapverdisch restaurantje Cantinho de Amizade (voor de kenners).

Daarna richting Coculi, Boca das Ambas Ribeiras naar Cha de Igreja. We hadden hier een idyllisch wit kerkje verwacht, maar daar doen ze hier niet aan. Het kerkje staat goed in de verf, prima prima. Het dorpje ligt nogal afgelegen en iedereen schrikt een soort van wakker toen wij aan kwamen rijden. We zijn de attractie van de dag. Er komt een mevrouw op ons afgelopen die een heel verhaal vertelt in het creools. Als ze door heeft dat we hier niets van begrijpen, gaat ze langzamer praten en gooit ze er af en toe een Frans woord doorheen. Ze vraagt of we voor het eerst op Santo Antao zijn en of we doorrijden naar Cruzinha, hier even verderop. Eerlijk gezegd dachten we dat we daar niet konden komen met de auto, maar als we haar goed begrijpen moet dat wel mogelijk zijn. Cruzinha da Garca ligt aan de kust en is een vissersplaatsje.

Cha de Igreja

En inderdaad, een poosje later zijn we in Cruzinha. Het dorpje lijkt wel aan de eind van de wereld te liggen, er is een klein haventje met wat vissersbootjes en wonderwel een klein hotelletje waar we wat kunnen drinken.

Cruzinha


Als we terugrijden stoppen we af en toe om te genieten van het uitzicht, om een fotootje te maken of om een kerkje binnen te gaan. Het lijkt wel of ze hier niet echt gewend zijn aan ‘zelfstandig rondrijdende toeristen’ er lijkt altijd wel een soort van opwinding door het dorpje te gaan als we even stoppen en rondlopen.


Weer bijna thuis komen we onze ‘buurmeisjes’ tegen op de trap. Zij wonen niet ver van de lodge vandaan. Leuke meiden die uitdagend voor me gaan staan, ze willen op de foto. Eerst een gekke-bekken foto, wat een lol hebben ze samen. Maar daarna willen ze toch ook nog even serieus op de foto. Al giechelend vervolgen ze hun weg…
Geen opmerkingen: