zaterdag 29 mei 2010

Dag dag Hebriden (vr 28/5)

Zachtjes glijden we door het water, zo stormachtig als we aankwamen op Lewis, zo rustig verlaten we Barra.



We hebben een reuze tijd achter de rug, prachtige landschappen gezien, aardige mensen ontmoet, op mooie plekjes gelogeerd, heerlijk gewandeld en eigenlijk heel goed weer gehad. Het was wel vaak koud en winderig, maar op een paar mistdagen na, heeft de zon vaak volop geschenen.

De dag begint al vroeg, om 5 uur gaat de wekker. We sabbellen het co-op croissantje naar binnen, pakken de laatste spullen in en zitten om 6 uur in de auto op weg naar de ferry. Nog een uurtje later staan we met onze neus in de wind en zien we Barra steeds kleiner worden.


Eerst op weg naar Lochboisdale (South Uist) om daar nog wat passagiers (en auto's) op te halen. Nou ja, 'nog wat', er blijkt nog een hele rij auto's te staan, die waarschijnlijk allemaal mee willen ! Het is even spannend, maar uiteindelijk kan iedereen mee, de laatste auto lijkt wel op de oprijplank te staan.


Dan begint de overtocht naar 'vaste-land-schotland'. Een fiks eind, pas om 2 uur vanmiddag is de aankomst gepland in Oban. Maar op de een of andere manier vliegt de tijd voorbij. Zo staan we regelmatig buiten en speuren we de horizon af naar dolfijnen en zeehondjes. (Beiden worden gespot !) Dan weer even lezen, puzzelen, tukje tussendoor. Weer even naar buiten. Lijstje maken met ideeen voor de vergadering van morgenmiddag (we worden verwacht op een vergadering van het Schotse comitee van Fiona en Kirsty, de geldinzameling voor India wil niet op gang komen en ze verwachten een paar wereldideeen van ons ...). Bakje koffie, koekje ... Ondertussen verschijnen er andere eilanden waar we redelijk dichtbij langsvaren, kortom echt vervelen doen we ons niet.

De vakantie is nog niet echt over, al lijkt dat wel een beetje. Gelukkig zijn we nog twee nachten in Pitlochry, kunnen we nog een beetje afkicken. Wel drukke dagen, vanavond een etentje met Rosalie (die als het goed is vandaag aankomt), Fiona, Kirsty en 'wie-weet-wie-er-nog-meer-op-komt-dagen'. Morgenmiddag dé vergadering van het Schotland-India-Comitee.

Maar goed, voorlopig varen we nog tussen de eilanden door en zijn we nog niet in Oban .....

... tot zover het stukje geschreven op de boot. Inmiddels zijn we in Pitlochry aangekomen, een goede 2,5 uur rijden van Oban. Het is wel even wennen, deze 'bewoonde wereld'. Geen schapen op de weg, geen smalle 1-baans weggetjes meer, ineens weer moeten stoppen voor stoplichten, winkels, overal winkels ... We zijn de afgelopen twee weken even 'ver' weggeweest !

aankomst in Oban
Over een drie kwartier stappen we (weer) in de auto, deze keer naar Perth. Afgesproken om te gaan eten, inmiddels hebben we Rosalie al over de telefoon gesproken. Het zal wel een latertje worden ...

Geen opmerkingen: