zaterdag 22 mei 2010

Op naar Benbecula !

heerlijk, die Schotse humor

Vanmorgen nemen we afscheid van Harris en het fantastische Blacksheephouse. Vanmiddag zitten er andere mensen in onze schommelstoel voor het raam te kijken hoe Allan de kipjes op stok brengt. Ach ja ..

Bij An Clachan (de enige winkel, tegelijk benzinestation, café, vvv, etc. van Leverburgh) komen we Pete tegen. Stiekum maken hij en Christine plannen om over een paar jaar te emigreren naar Nieuw Zeeland. Hun (zwangere) dochter woont daar sinds kort, ze worden dus opa en oma! Zou het Blacksheephouse te koop komen ? We hebben het niet gevraagd, als volgende maand de staatsloterij op ons valt, weten we wel wie we gaan bellen !

de ferry doemt op uit de mist

De overtocht per ferry van Harris naar Berneray is kalm. Er staat bijna geen wind en er hangen nog mistflarden over het water. Af en toe lijken het wel schilderijtjes waar we door heen varen, prachtig. Gadegeslagen door enorm veel nieuwsgierige zeehondjes slalommen we door het eilandrijke water.



aankomst in Berneray (ofwel nergens ??)

Als we aankomen op Berneray lijken we 'nergens' aan te komen. Een vlak land, heel wat anders dan waar we vandaan komen. We rijden het kleine eiland over, wat pas sinds 1999 met een dam is verbonden met de overige eilanden. Prins Charles kwam (komt ?) hier graag en werkte dan op de boerderij, terwijl niemand dit wist.

Eén ding valt ons gelijk op, mensen maaien hier de graskanten ! Met grasmaaiers ! Op zich niet raar natuurlijk, maar wel als je een week op Harris bent geweest, daar lopen namelijk OVERAL schapen die het gras lekker kort houden. We hebben daar niemand met een grasmaaier gezien.

vlak land en veel gras op Berneray

huh ? dit bord kenden we nog niet !

Ineens zie ik (Willeke) op een heuveltje een schaap met z'n pootjes omhoog liggen. Geen goed nieuws, we staren beide even de heuvel op en zien dat hij nog beweegt. We springen uit de auto, rennen de heuvel op en Erik springt over het hek met prikkeldraad (gaat goed). Hij hijst het schaap weer op z'n poten. Waarschijnlijk lag het arme beestje al even zo, z'n ogen waren al 'wit'. Maar even later staat hij weer, eerst nog even wankel op z'n poten, maar al snel rent hij er vandoor gelukkig. Dus pa, je kan trots zijn op je schoonzoon !


Over de dam rijden we naar North Uist, eigenlijk bestaat dit eiland ook uit diverse kleinere eilandjes, er is hier enorm veel water overal. Er schijnen veel otters te leven die het hier reuze vinden met al dat water en al die eilandjes. Wie weet zien we er nog wel eentje de komende dagen.



Tussen South en North Uist ligt Benbecula. Dit is het eiland waar onze Bed & Breakfast staat. Het is een vlak eiland met (weer) veel water. Onze B&B staat er nog maar twee jaar en wordt gerund door een koppel uit Londen. We hebben een prachtig uitzicht over het eiland. Op 10 minuten loopafstand schijnt er een grote zeehondengroep te liggen, dat gaan we morgen maar eens ontdekken.





Het weer is aardig opgeklaard, het is zelfs bijna 20 graden, best 'warm'. Af en toe piept het zonnetje even door de wolken. Het regent in ieder geval nier meer, heerlijk, morgen de wandelschoenen weer maar eens aan dus !

Geen opmerkingen: