maandag 24 mei 2010

North Uist

Naast dat de mensen hier het gras maaien, valt ons nog iets op in dit deel van de Hebriden. De 'vogelaars' ! Eigenlijk loopt iedereen (behalve wij dus) hier rond met een enorme verrekijker en een nog grotere lens én een complete vogel-encyclopedie. Het blijkt hier dan ook het ware paradijs te zijn voor de vogel-liefhebbers.
Voor ons is het wel eens lachwekkend, zelfs als je ergens zit te eten, zie je ineens een tafeltje van vier opschrikken en vervolgens allemaal met die enorme verrekijker naar buiten zien kijken.
Of zoals gisteren, wij maakten een wandeling van een uurtje of drie door een natuurreservaat (vol vogels dus, maar weten wij veel). Het was best 'druk' met wandelaars, bij het begin liepen wij achteraan, maar doordat wij harder lopen (of waarschijnlijk, doordat wij geen oog voor de vogels hebben), liepen wij na een uurtje vooraan, we leken de rattevangers van hamelen wel, achterons een sliert van vogelaars.
Maar eerlijk is eerlijk, de wandeling ging wel gepaard met de vreemdste vogelgeluiden, overal hoorde je ze en als je weet waar je moet kijken is dat natuurlijk hartstikke leuk om te ontdekken welk zingertje er boven je hangt. Dus genoten van de vogeltjes hebben we zeker !

In het 'hoofddorp' Lochmaddy van North Uist (een stad mag je het zeker niet noemen, Kerkwerve is groter) zijn de twee broertjes MacDonald van Runrig opgegroeid en eentje woont er nog steeds. In het kleine winkeltje vindt je dan ook alle runrig cd's en in het lokale restaurant worden hun nummers gedraaid.

Gisteren, toen we North Uist rondstruinden, was het trouwens bijna de hele dag mistig. Jammer, want er schijnen hier enorm mooie stranden te zijn, maar ja, daar zagen we dus niet zoveel van. Vandaag gaan we South Uist bekijken, het weer ziet er nu wat beter uit dan gisteren !

Hier nog wat fotootjes van gisteren :


het strand in de mist tijdens onze 'vogel-wandeling'
(met op de achtergrond, door de mist, een 'spookdorpje'


mooie bloemetjes in de duinen

de rotsen lopen hier 'vreemd' je kijkt hier dus naar beneden



turfwinning, ook hier in North Uist ruik je het overal

op weg naar de 'chambered cairn' bovenop de heuvel

Erik inspecteert de ingang van de grafkamers en we
besluiten géén kijkje binnen te gaan nemen


even goed kijken, maar hier zie je een steencirkel

uitzicht over North Uist, vrij vlak en veel water !

nogmaals de steencirkel, maar nu van dichtbij

Geen opmerkingen: