woensdag 18 april 2012

En we gaan nog niet naar huis ....

Gisteravond was het echt heel gek weer, na een dag van veel wind, was het windstil, in de verte een rare, onwerkelijke lucht, het leek wel of er zand in de lucht hing. Dat klopte waarschijnlijk ook wel, want toen het even later een beetje ging regenen, waren het gewoon zanddruppels !

Maar goed, ook toen we gisteravond laat thuis kwamen, nog steeds lekker rustig weertje.

Tot we vannacht wakker werden van het gieren van de wind. Dat is niet normaal !! We horen onze ligbedjes tekeer gaan en toen we vanmorgen echt goed wakker werden, waren ze er niet meer. Oeps ... we moeten straks wel vliegen ... dat wordt een eng vluchtje !!

is dit leuk of niet ? bij windkracht 9 vliegen de bomen door
de lucht volgens de weersvoorspelling
We pakken toch maar onze spullen in, de kans is groot dat de vlucht geannuleerd wordt, maar ja, zekerheid hebben we nog niet. Zou toch vervelend zijn als hij wel gaat en wij er niet klaar voor zijn.

de ligstoelen liggen waarschijnlijk al langs
de kant van de weg, ons zitje dreigt nu ook die
kant op te gaan
We gaan nog maar niet naar de luchthaven. Het vliegtuig moet eerst uit Athene komen en via internet kunnen we zien dat dit nog niet vertrokken is. Als dit vertrekt, hebben we nog tijd genoeg om bij de luchthaven te komen. Alle andere vluchten staan inmiddels al op 'boarden' of 'vertrokken', maar bij 'onze' vlucht blijft het stil ... Tot begin van de middag ... cancelled ...


Toen werd het even een zoektocht hoe en wanneer we dan van het eiland af zouden kunnen. De dag erna leek te simpel, al deze vluchten zijn al volgeboekt. Dan pas vrijdagavond ... eerste mogelijkheid. We kunnen ook met de veerboot, donderdag op vrijdagnacht ... Na wat soebatten hier en daar is het nu zaterdag geworden. Zaterdagmiddag een vlucht naar Athene en zaterdagavond naar Amsterdam. Het is niet anders. 

Dus nu maar hopen dat het weer nog wat opknapt, dan hebben we tenminste nog wat aan die extra dagen. Eerst de koffers weer maar uitpakken en boodschappen doen ...

Geen opmerkingen: