zaterdag 14 april 2012

Gewoon een lekker dagje ...

Dit is alweer van gisteren. De tijd vliegt, ook hier ... helaas ...
Maar goed, we hebben nog een paar dagen te gaan, heerlijk !!

Vanochtend starten we weer met een heerlijk ontbijtje van Albert. Elke keer een ander eitje, deze keer een waar kunststukje : 

nee, geen pizza, een lekker gebakken eitje á la Albert
Daarna de paden op, de lanen in ! De zon van gisteren is weer weggekropen achter een dik wolkendek, maar dat maakt niet uit. Heerlijk wandelweer. Vandaag zijn we lui, we doen een kort rondje rondom Mitata.


Semperviva, hét bloemetje van Kythira, het betekent 'altijd leven'
Naast de mooie bloemetjes (we blijven ons verbazen, elke omgeving heeft weer zijn eigen bloemensoorten), lopen we langs veel oude huizen en boerderijen. Sommige in verre staat van 'ontbinding', maar bij enkele kan je je nog precies voorstellen hoe deze mensen hier woonden. Zoals bij deze :


geen idee of het te koop staat, maar we zien onszelf eerlijk gezegd hier wel zitten ... (na renovatie ...)

de pet hangt nog aan een spijker ... 
Dit was nu echt eens een prachtig, groot pand. We zien grote mogelijkheden tot renovatie en we zien ons als helemaal zitten onder de 'veranda' op een mooie zomeravond ... Toch maar eens een staatslot kopen ...


Na een poosje lopen we langs het grottenkerkje Agios Ioannis. Natuurlijk weer gesloten ... het raampje is te hoog om doorheen te gluren, dus helaas. In deze omgeving zijn veel van dit soort kerkjes.

Agios Ioannis
Hierna lopen we de vallei in naast Mitata. Prachtige rotsformaties, hieronder een foto van een soort 'overkapping'. Gezien de vele pootafdrukjes, wordt dit veelvuldig gebruikt door kleine dieren om te schuilen of misschien hebben we verderop wel hun holletjes. Ook wij zitten hier een poosje als het even flink gaat regenen ...


Jammer dat de blauwe luchten missen, maar je ziet wel dat de omgeving hier prachtig is. Overhangende rotsen en het is hier zowat windstil. Je hoort alleen af en toe een bij zoemen of een vogel roepen. 


Weer terug bij Mitata gaat de zon weer een beetje schijnen. Dankzij de overhangende rotsen geen nat pak opgelopen deze keer.

prachtig bloemenveld bij olijfbomen, vlakbij het kerkhof van Mitata

Mitata

Mitata
Mitata ligt zowat midden op het eiland. Er staat een prachtige grote kerk, haast een kathedraal. Helaas is deze bij de aardbeving in 2006 ernstig beschadigd. Er was sowieso veel materiele schade hier, maar het meeste is wel hersteld, behalve de kerk dus ...


Omdat het weer wat vriendelijker is geworden, rijden we richting Avlemonas om te gaan lunchen bij Skandia. Vanavond is er een processie in Chora (er zijn diverse processies over het hele eiland, het is vandaag goede vrijdag, maar wij gaan naar Chora), dus een flinke lunch zorgt ervoor dat we vanavond niet op zoek hoeven naar eten :-)

Bij Skandia is het heerlijk zitten op het terras. Het weer staat het net toe. Met een jasje aan is het heerlijk toeven onder de bomen en in het zonnetje.

heerlijk gevulde tomaten bij Skandia

inktvis bij Skandia !

c'est moi op het terras van Skandia
Nadat we meer dan volgegeten zitten ... (alles is hier lekker) rijden we nog even door naar Avlemonas zelf. Een heerlijk klein vissersplaatsje met gewoon een leuk sfeertje. De berg/heuvel achter Avlemonas ligt in de wolken, wat echt een heel apart beeld geeft :

vissersbootjes bij Avlemonas


kerkje in Avlemonas met op de achtergrond een rare band van bewolking  over  de heuvel achter het dorpje
In Avlemonas is een heerlijk cafeetje/barretje, waar we vorig jaar zelfs getrakteerd werden op live-muziek door de eigenaar. We strijken neer op het terras en bestellen een ijsje (ons eerste deze vakantie). De muziek (niet live deze keer) maakt dat je hier de hele dag wil blijven zitten. We informeren nog even of er nog een optreding in de planning zit de komende paar dagen, maar helaas. Hij vindt het te koud om 's avonds buiten te zingen en te musiceren (binnen is er geen plaats), jammer ..

toch wel ons favoriete barretje op Kythira
Daarna rijden we naar huis, waar we onderweg weer op een fikse bui getrakteerd worden. Het is 'raar' weer vandaag, erg onstabiel, af en toe zon, dan weer een fikse bui. Vrijdag de 13e ... zou dat het zijn ?

Als we weer 'thuis' zijn, hebben we een prachtig zicht vanaf ons terras :


Zoals ik al zei is het dus vandaag Goede of Grote Vrijdag. Het is Grieks Pasen dit weekend. Op vrijdagavond betekent dat in vrijwel elk (wat groter) dorp een processie. Vanavond gaan wij naar Chora, waar de grootste plaats vindt. Hierover later meer !!!

Geen opmerkingen: