dinsdag 10 april 2012

Het is droog en de zon schijnt !!

Als we vanmorgen wakker worden, zien we het al snel. De zon schijnt weer !! Jiehaa !! We slaan snel een bak yoghurt met walnoten en honing (jammie) naar binnen en pakken onze spulletjes bij elkaar. Snel de zon in voor hij weer weg is !!

uitzicht vanaf ons terras met in de verte de besneeuwde toppen van het Taigetos gebergte op de Peloponnesos
We rijden naar Mylopotamos waar we even (drie km) buiten het dorp onze auto parkeren bij een klein klooster. Prachtig wit geschilderd, het doet bijna pijn aan je ogen in de felle zon.

het klooster zit tegen de wand 'geplakt'

Hier start een wandeling die beschreven staat in Frank's boekje 'Kythira doorlopend', een onmisbaar boekje als je hier bent. We lopen nog met versie 2010, maar zoveel veranderd er niet in Kythira ...


De vergezichten zijn werkelijk prachtig. De ene kant richting zee kijk je op prachtige baaitjes met soms groen water. De andere kant kijk je richting bergen en kloven, erg divers, het is zo leuk om te zien dat Kythira zoveel verschillende gezichten heeft. Het eiland blijft ons verrassen.

in de verte de zee met 'aan de overkant' zicht op de Peloponnesos
De beschreven wandeling begint met 'na een flinke klim, als u bijna boven bent, gaat u op de y-splitsing linksaf'. Soms is het goed dat je niet alles van tevoren weet. Ik vond dat ik na een paar honderd meter al 'flink geklommen' had en 'bijna boven' was. Niet volgens Frank dus. Volgens mij waren we gewoon 'boven' toen de y-splitsing kwam, wat een klim!!!! Maar ZEER de moeite waard. Werkelijk prachtige vergezichten en een complete stilte. Al wat je hoort zijn wat vogels ... verder niets.

Af en toe worden we vanaf een afstand toegekeken door een paar geiten. Ze vertrouwen het niks en blijven angstvallig bij ons uit de buurt. Gelijk hebben ze. Bij een omheind veldje rusten we uit en halen we onze versnaperingen uit de rugzak (je moet jezelf af en toe wel belonen natuurlijk :-)). Daarna lopen we een eindje dezelfde route terug, maar dit is geen straf. Elke keer zie je weer andere dingen en andere uitzichten.


Het tweede deel van de wandeling voert door een heel ander gebied. Hier meer bossen, bomen en een prachtige kloof. Maar ook even zo mooi. Erg grappig, een half uurtje lopen en je bent in een heel andere omgeving.

Dit stuk leidt naar een kerkje. Het is prachtig gerestaureerd, tot onze verbazing staat de deur open (c.q. de deur is ingetrapt) en blijkt het binnenin een geitenstal te zijn. OVERAL geitenstront, het stinkt en het is niet van vandaag of gisteren, dit gaat al even zo aan de dikke laag stront te zien. 

het kerkje c.q. geitenstal
De fresco's zijn niet meer zo duidelijk, maar nog wel goed zichtbaar. Wat zonde dat het hier zo vies is en zo stinkt !!




Hierna lopen we weer terug naar het beginpunt. Is nog wel een eindje hoor en voornamelijk dalend. Stijgen is wat, maar dalen is ook niet alles. Blij dat we in het vlakke Nederland wonen :-)



De zon is inmiddels trouwens ver weg. Scheen ze een uurtje geleden nog regelmatig, nu is het zwaar bewolkt. Achter ons dreigt het flink, grote donkergrijze wolken pakken samen. Af en toe hebben we een regendruppel, maar nog niet genoeg om een regenjas aan te trekken (die we ook niet bij ons hebben trouwens ...).

als je goed kijkt, zie je middenop een zwart/witte geit
Weer terug kijken we nog even of het mooie witte klooster open is, maar helaas, de poort zit op slot. We hebben het trouwens droog gehouden, de paar druppels die vielen waren verdampt eer we er erg in hadden.

We rijden terug naar ons guesthouse waar we een lekker bakkie koffie zetten. Nu is het wel serieus gaan regenen, het komt echt met bakken uit de lucht. Gelukkig zitten we nu lekker binnen, naast de kachel met een bakske en een boek ....

Geen opmerkingen: