zaterdag 14 april 2012

Wind, zon en regen ...

Vandaag is het zaterdag, vanmorgen ietwat uitgeslapen en lekker aangerommeld. We hadden deze keer geen zin om gelijk op pad te gaan. Buiten is het nog aardig bewolkt en ze geven vanmiddag wel meer zon af, dus even afwachten dan maar. Het waait alleen inmiddels weer wel enorm, het stormt eigenlijk gewoon.

Aan het begin van de middag gaan we op pad. Met de bedoeling een wandeling te doen uit Frank's boekje, maar als we buiten zijn, schrikken we eigenlijk van de wind en de lust tot wandelen vergaat ons. Dan terug naar Mitata, daar is een zwarte grot, maar de toegang schijnt lastig te zijn en toen we daar gisteren waren, regenende het, dus wilden we het niet proberen. Maar nu is het wel droog en in de vallei waait het wellicht zo hard niet !!


En inderdaad, het is een lastig padje, al valt het uiteindelijk mee. Eigenlijk had een kapmes handig geweest, we hadden nog het meest last van overhangende planten en struiken (met stekels ...). Maar na wat kruip en sluipwerk bereiken we dan toch de zwarte grot.


Hij is alleen totaal niet te fotograferen, hoe je de foto ook maakt, het wordt een onbegrijpbaar geheel. Misschien de foto hierboven, waar Erik de grot in loopt, het is eigenlijk een grote zwarte zaal.


Uitzicht vanuit de zwarte grot naar buiten



Een eindje verder ligt in een grot nog een voormalig kerkje verscholen, ook hier gaan we natuurlijk even kijken.



tussen de muurtjes is de ingang van het kerkje

met nog wat resten van fresco's 

stalagmiet of stalagtiet ?
ik kan ze niet uit elkaar houden

uitzicht op de vallei bij Mitata
Inmiddels is de zon volop gaan schijnen, de wind is nog steeds niet gaan liggen, maar we rijden toch naar een strandje. Hier is altijd wel een plekje uit de wind te vinden.

het is wel een erg mooi strandje !!


En ook hier dus, lekker op een rots met een stukje kaas en een flesje wijn. Het leven is goed hier op Kythera! En als het flesje wijn op is, bedenken we dat we eigenlijk even een duik in zee moeten nemen. Het water is nog ijskoud maar ja, we kunnen het eiland straks toch niet verlaten zonder een duik genomen te hebben ?


Erik loopt om de handdoeken
En we gaan het doen hoor ! Alles is koud in je zwembroek, de buitenlucht, het water en we besluiten gewoon maar de zee in te rennen. Dit werkt het beste, niet bij nadenken gewoon doen! En het is inderdaad errug k-k-k-k-koud, maar we vinden ons reuze stoer dat we het gedaan hebben !!


Daarna rijden we door naar Avlemonas voor een afzakkertje in het leuke barretje. Het weer begint inmiddels wel om te slaan, de zon zit nu heel ver achter de wolken verstopt en donkere, zwarte wolken komen boven de heuvels aandrijven. 

Op het strand van Paleopoli
En ja hoor, als we terugrijden naar ons guesthouse krijgen we daar een partij regen over ons heen ! Het frist de boel weer lekker op. Ongelofelijk dat we 2 uur geleden nog in zee zwommen !!




Geen opmerkingen: