zondag 8 april 2012

Grieken zijn niet lui !!!

De eerste dag worden we wakker met het heerlijke Griekse zonnetje. Als we buiten kijken zien we blauwe luchten, een felle zon en een prachtig uitzicht. Wat een heerlijke plekje is het guesthouse Fos ke Choros!

Omdat we nog geen zon op ons balkon hebben, nuttigen we ons ontbijtje buiten aan de grote tafel. Heerlijk zeg, allemaal lekkernijen, we genieten in veelvoud.

Heerlijk ontbijten in het zonnetje !!
Na het ontbijt besluiten we gelijk de beentje maar te strekken, hup, wandelschoenen aan en de paden op de lanen in. Nu klinkt het allemaal wel stoer, maar we besluiten gewoon langs de asfaltweg naar het volgende en daaropvolgende dorp te lopen ... alleen de foto's maken we zo dat het lijkt alsof we binnendoor aan het klauteren zijn, haha.

Bij het eerste dorpje, Pitsinades, lopen we Maria tegen het lijf. Volgens mij heten alle Griekse vrouwen Maria en zij is dus zeker niet de uitzondering. Ze babbelt er al van een eindje op los, ze kent Nederland wel, ze kwam er vaak met haar man, die in de marine zat. Ze kocht er altijd 'cosmetics' en zo te zien heeft ze nog steeds voorraad genoeg ... Haar ouders zijn overleden en binnen no-time horen we de hele familiegeschiedenis. We krijgen een opdracht mee, we moeten thuis in Nederland tegen IEDEREEN zeggen dat de Grieken niet lui zijn en dat ze allemaal heel hard werken voor hun centjes ... alsof wij ooit iets anders beweerd hebben !! Maar goed, bij deze, DE GRIEKEN ZIJN NIET LUI!! 

Pitsinades
We lopen door naar het volgende dorpje. Wat is het eiland prachtig in deze tijd van het jaar ! Overal bloemen die heerlijk ruiken, alsof je door een aangenaam bloemenparfumpje loopt. Het zonnetje schijnt, af en toe een verfrissend windje in de rug, mooie omgeving, de dag is gewoon ideaal, we kunnen niet anders zeggen.


mooie bloemetjes !

prachtige kersenbloesem (toch ?)

trekmans uitkijkend over zijn landerijen

en nog meer bloemetjes ...

en nog meer bloemetjes ...

en nog meer ...

en nog meer ....

Erik weet wel een binnendoortje ... niet dus, even later moeten we terug naar dezelfde plek ...

mooie bloemetjes ...


Blijft leuk, die oude, verweerde Griekse deuren en hekwerken


daar staan ze dan !!


we horen toch ergens water ?? even op zoek

gevonden !

inclusief kikkers !
We lopen terug via Pitsinades en treffen daar de lokale hovenier. Hij praat geen woord Engels, maar gebiedt ons om het piepkleine dorpje in te lopen en een rondje te doen. Oke, gedwee lopen we het dorpje in en zien we dat er sinds vorig jaar niets veranderd is. Als we teruglopen, ontstaat er toch een soort van gesprek tussen ons en deze man. Hij begrijpt al snel waar we slapen (echt iedereen kent Albert hier, het is een beroemdheid!) en hij heeft iets met 'glas' gedaan bij het guesthouse. Later begrijpen we van Albert dat hij inderdaad het glas geleverd heeft bij de bouw (en nog steeds, Albert wacht al maanden op een klein stukje ter vervanging van een gesprongen ruit ...). En de man nodigt ons uit voor de processie die volgende week tijdens het paasweekend plaats vindt. Super sfeervol met lichtjes en kaarsjes, eigenlijk is ons Grieks zo slecht nog niet ... (En ja, Grieks Pasen loopt een weekje achter bij 'ons' Pasen, of 'ons' Pasen loopt een weekje voor, net hoe je het bekijkt.)

Weer thuis lopen we door naar het Kafeienon om daar een broodje en wat drinken te scoren. Dan, aan het eind van de middag doen we nog een rondje met de auto. Even boodschapjes halen voor de lekkere trek en daarna via een omweggetje weer terug. We belanden aan de oostkust, ten zuiden van Agia Pelagia uiteindelijk bij het Laggadda-strand. Het water is errug koud (even met de grote teen geprobeerd ...), misschien zijn we deze week nog wel een keer zo stoer om een rondje te zwemmen, dat horen jullie dan zeker !!

oostkust ten zuiden van Agia Pelagia

en nog meer bloemetjes ...


helder water !!!




'onze' auto !

een schoenenjutter ...

kijk nou !

de strandjutter ...
En dan is er nog een avond te vullen ... eten bij Skandia ... het was overheerlijk !!!

het restaurant stond afgelopen jaar met foto en al in de New York Times ! Ze zijn zo trots dat het artikel ingelijst in de zaak hangt.

en ze smaakten ze net zo lekker als ze eruit zien ...




Geen opmerkingen: