zaterdag 26 november 2016

Surya Namaskar

We staan op een plateau aan de ghat, we kijken op de rivier. Voor ons komt de zon op, het is nog fris, maar de eerste zonnestralen verwarmen ons gezicht. Naast ons is een man aan het baden in de Ganges, hij zingt gebeden, uit volle borst. Een priester zit op een ander plateau en leest teksten. Een andere priester zit te mediteren. Een eindje verderop wordt de was gedaan. Achter ons komt een schoolklas langsgelopen, ze maken foto’s van ons. We doen yoga, Madhu geeft ons de tweede yogales deze week en de locatie is werkelijk fantastisch.Vanmorgen vroeg zijn we hier naar toe gevaren, om half 6 worden we al opgehaald om na de ganga aarti op de boot te stappen naar hier. Het water is rimpelloos, met de stroom mee voeren we noordwaarts richting deze ghat. ’s Ochtends vroeg is het al druk aan de Ganges, ik durf zelfs te beweren dat het nu drukker is dan bijvoorbeeld om 1 uur vanmiddag.

ganga aartiNa de yogales varen we terug naar assi ghat, we drinken nog een chai met Jai, Laotse en Madhu en gaan terug naar het hotel. We zijn nog ruim op tijd voor het ontbijt en schuiven dan ook direkt aan.

Hierna lopen we nog een uurtje of wat over de ghats, het is heerlijk zo langs de Ganges, lekker rustig, veel te zien, we kijken na vijf dagen nog steeds onze ogen uit. Mensen die aan het offeren zijn, mensen die zich wassen in de Ganges, koeien en geiten die liggen te zonnen met ‘zicht op zee’, mensen die de was doen, ja kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt hier. Bij een cafeetje eten we een stukje appeltaart (ja, ja!), heerlijk om zo maar niets te doen te hebben en lekker te kunnen slenteren.

gevalletje 'kiekeboe'


Terug in het hotel wagen we een telefoontje naar een spa, we hebben allebei wel zin in een massage, mooie afsluiter van het bezoek aan Varanasi, morgenochtend vliegen we door naar Rishikesh. We hebben geluk, we kunnen om drie uur allebei terecht. Anderhalf uur later lopen we glibberend van de olie de massagesalon uit J.


De rest van de dag en avond gaan we nog wat eten, pakken we onze rugzakken in voor morgen en gaan we op tijd naar bed. Bye bye Varanasi, Rishikesh, here we come!


Geen opmerkingen: