woensdag 9 december 2015

Het welkomstcomité

Daar is ’t ie dan! Ik sta een half uurtje te wachten totdat ik Erik bij de bagageband zie rondstruinen. Ik heb een kaartje gekocht om het luchthavengebouw in te mogen, anders moet je buiten wachten op aankomende passagiers. Voor 50 roepies (0,75 eurocent) mag ik naar binnen om op Erik te wachten.
Met de shuttlebus van het hotel rijden we naar het Marriot waar ik de afgelopen nacht geslapen heb. Erik kan nog even fijn douchen, checkout is pas om aan het eind van de ochtend (12 uur om precies te zijn) en Erik is om half 9 aangekomen. We hebben zelfs nog tijd om uitgebreid te ontbijten, gezellig!

Begin van de middag rijden we richting Cherai beach, ietwat noordelijk van Kochi. Onderweg valt me op hoe groen het hier is, veel palmbomen, veel water, Kerala staat ook wel bekend om zijn ‘backwaters’.

uitzicht vanaf ons balkon

'ons' huis, zowel beneden als boven is van 'ons' :-)



Onze bed&breakfast is precies aan het strand, Majo House. De eigenaar, Micky, staat al op ons te wachten. Het blijkt dat we een compleet huis gehuurd hebben, de website is daar wat vaag over. Beneden hebben we een woonkamer, een complete keuken en boven zijn er twee slaapkamers en twee badkamers en een enorm balkon van waar je zo op de zee kijkt. Fantastisch, het is ook nog eens helemaal té gek ingericht, bollywoodposters, Indiase kitsch en nog veel meer. Een heerlijke mengeling van dingen die een super sfeer geven. Hier gaan wij het wel een weekje volhouden!
We zitten nog maar even op ons terras en zien een hele school dolfijnen voorbij komen. Af en toe springt er eentje op uit het water. Het welkomstcomité van Majo House.





onze slaapkamer met het balkon met zicht op zee



de woonkamer beneden

Micky is een superaardige kerel, komt oorspronkelijk uit Engeland, woont hier zichtbaar al heel lang, heeft een wilde bos haar en is blij dat wij geen vegetariërs zijn, want daar wordt hij wel eens een beetje moe van (?). Hij nodigt ons gelijk uit om ’s avonds te gaan eten. Lijkt ons leuk, kunnen we gelijk wat tips en trucs uit de omgeving oppakken. Hij heeft een puppie bij zich, eergisteren gevonden in de bossages, alleen gelaten door zijn moeder. Hij kon de verleiding niet weerstaan, het is zijn derde hond. Het is een droepie, duikt gelijk in mijn sjaal die ik op de grond liet vallen, ach, hij is ook nog zo klein.

niet mjn foto, deze komt van facebook, is wel hetzelfde hondje, lief he

We staan morgenochtend trouwens ook gelijk ingeschreven voor de yogales, blijkbaar gaat hij ook, want Micky haalt ons om half 9 op. Het wordt hier in de buurt in een mooie tuin gegeven, ben benieuwd. Er zijn hier ook ayurvedische massages te regelen, gewoon op ons balkon. Gaan we natuurlijk ook uitproberen. Hmmm… we krijgen het nog druk ;-).


En verder even lekker niks… tot later… (of misschien gaan we wel een weekje offline, zou zo maar kunnen J)

's avonds op het strand voor de deur

Geen opmerkingen: